Cemil Kılıç'tan “Suriyeliler de Çanakkale'de savaştı” diyen sendika başkanına tokat gibi cevap

Cemil Kılıç'tan “Suriyeliler de Çanakkale'de savaştı” diyen sendika başkanına tokat gibi cevap
Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Genel Başkanı Ali Yalçın’ın sığınmacılar hakkında söylediği “Çanakkale'ye git, şehitliği gez en fazla Bursalı, ikinci Halepli var. Suriye'deki her türlü kargaşa Türkiye'yi ilgilendirir.” sözleri büyük tepki çekmişti. İlahiyatçı Yazar Cemil Kılıç konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Suriyeliler Türkiye'de kalmalı diyen salağa söyleyin. Halep o zamanlar Türkmen’di.” dedi.

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın, Bingöl''de sendika şubesi tarafından düzenlenen İl Divan Toplantısı''na katıldı. Burada konuşan Yalçın, Türkiye''de bugünlerde göçmen ve sığınmacı karşıtlığının tartışıldığını belirterek, “Türkiye''de birileri operasyon çekiyor. Kardeşim senin ötekileştirdiğin Halepli adam, Çanakkale''ye git, şehitliği gez en fazla Bursalı, ikinci Halepli var. O buraya gelip zamanında şehit oldu, Çanakkale geçilmesin diye. Orası senin vilayetindi daha dün. O, buraya gelip şehit olduğunda Çanakkale''de onun ismini saydığında bu anlamda iftihar edeceksin, ümmet diyeceksin, insan diyeceksin ama bugün o duruma kayıtsız kalacaksın. Kayıtsız kalma şansı yok Türkiye''nin. O konuşanlar boş geçinen ve bol keseden konuşuyorlar. Suriye senin sınırın. Suriye''deki her türlü kargaşa Türkiye''yi ilgilendirir. Onun için rahmetli Erbakan Hoca ''Siyonizm''den, büyük İsrail''den bahsederken bir gün mesele Suriye ise hedef Türkiye''dir'' boşuna demedi.” dedi.

Atatürkçü kimliğiyle bilinen İlahiyatçı Yazar Cemil Kılıç''ın konuyla ilgili paylaşımı dikkat çekti.

“Çanakkale Şehitliğinde Halepli şehitler var. Suriyeliler Türkiye''de kalmalı diyen salağa söyleyin. Halep o zamanlar Türkmen’di. Dünyanın bütün Türkleri/Türkmenleri Türkiye''nin doğal yurttaşıdır zaten. Arapçılığınıza şehit dedelerimizi alet etmeyin.” diyen Kılıç''ın paylaşımına beğeni ve yorum yağdı.

Kılıç’ın sığınmacılar konusundaki diğer tweetleri de beğeni ve paylaşım yağmurunu tutuldu.

İşte o paylaşımlardan bazıları

İlgili Haberler