Atatürkçü din adamı Cemil Kılıç: ''Çanakkale'de şehit olan Suriyeliler, Arap değil Halepli Türkmenlerdi. Cumhurbaşkanı neden yanlış bilgi veriyor?''. Erdoğan Suriyeliler için “Çanakkale'de kol kola şehadete yürüdük” demişti

Atatürkçü din adamı Cemil Kılıç: ''Çanakkale'de şehit olan Suriyeliler, Arap değil Halepli Türkmenlerdi. Cumhurbaşkanı neden yanlış bilgi veriyor?''. Erdoğan Suriyeliler için “Çanakkale'de kol k
Atatürkçü kişiliğiyle bilinen İlahiyatçı Yazar Cemil Kılıç, Erdoğan'ın "Çanakkale'de şehit olan Suriyeliler" açıklamalarına tepki gösterdi. Kılıç, "Çanakkale'de şehit olan Suriyeliler, Arap değil Halepli Türkmenlerdi." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Suriyeli sığınmacılarla ilgili "Çanakkale''de kol kola şehadete yürüdük, koyun koyuna yattık." ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan''ın ifadeleri şöyle:

"Bin yıllık vatanımız Anadolu tarihin her döneminde çeşitli sebeplerle diğer coğrafyalardan gelen insanlara kucak açmış yurt olmuştur. Başı dara düşen, hayatı ve geleceği tehdit altına giren tüm kardeşlerimiz yönünü Anadolu''ya çevirmiştir.

Çanakkale''de kol kola şehadete yürüdük, koyun koyuna yattık. Devletimizin sınırları başka, milletimizin gönül sınırları başkadır. Cumhuriyetin ilk yıllarındaki nüfusumuzun neredeyse yarısı sınırlarımızın d ışından gelen insanlardan oluşuyordu. Balkanlardan Kafkaslara kadar her yerde başı dara düşen kardeşlerimize kapılarımız açık oldu. Eski Yugoslavya topraklarından, Bulgaristan, Romanya, Doğu Türkistan, İran, Orta Asya, Afganistan, Bosna''dan, Kosova''dan milyonlarca aile ülkemize sığındı." dedi.

İlahiyatçı Yazar Cemil Kılıç da bu sözlere yönelik şu ifadeleri kullandı:

"Çanakkale''de şehit olan Suriyeliler, Arap değil Halepli Türkmenlerdi. Cumhurbaşkanı neden yanlış bilgi veriyor?" dedi.

Cemil Kılıç''ın paylaşımı şöyle:

 

İlgili Haberler