Yıl dönümü katliamı son anda engellendi

Yıl dönümü katliamı son anda engellendi
Fransa’nın başkenti Paris’te bir polis merkezine girmeye çalışan bombalı saldırgan öldürüldü. Olayın Charlie Hebdo baskınının birinci yılına denk gelmesi üzerine kentte önlemler artırıldı

Eli bıçaklı, üzerinde teller
Fransa’nın başkenti Paris’te üzerinde bomba düzeneği olduğundan şüphelenilen bir kişinin polis merkezine girmeye çalışırken öldürüldüğü açıklandı. Yetkililer, söz konusu kişinin elinde bıçak olduğunu, üzerinden tellerin sarktığını ve yanında bomba düzeneği bulunduğunu duyurdu. Olay, Paris’in 18. Bölgesi’nde yaşandı. Bir polisin yaralandığı olay yerine çok sayıda güvenlik görevlisi gönderilirken, bölge güvenlik kordonu altına alındı. AP’nin haberine göre, Fransız polisi, olayı “potansiyel terör saldırısı” olarak değerlendirdi.

Bölgedeki okullar kapatıldı
İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Pierre-Henry Brandet, “Sabah saatlerinde bir adam, karakolun girişinde bir polise saldırmaya çalıştı. Akabinde polis tarafından vuruldu” dedi. Brandet, İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve’ün olay yerine hareket ettiğini belirtirken, bomba ekiplerinin incelemelere başladığını açıkladı. Reuters’a konuşan bir polis yetkilisi ise, vurulan şahsın üzerindeki bomba düzeneğinin sahte olduğunu, bomba imha ekiplerinin de bu bilgiyi doğruladığını söyledi. Saldırının yaşandığı bölgede okulların kapatıldığı açıklandı.

Charlie Hebdo kurbanları anıldı
Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo’ya düzenlenen saldırının kurbanları, eylemin birinci yıldönümünde Paris’te anıldı. Okurları, derginin Nicolas-Appert caddesi üzerindeki binasının önünde çiçekler bırakıp mumlar yaktı. 7 Ocak’ta silahlı kişiler Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo’nun Paris’teki binasını basmış ve 12 kişiyi öldürmüştü. Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, saldırının olduğu yere giderek saygı duruşunda bulundu.