Tahkim Kurulu'ndan Alanyaspor - Fenerbahçe maçı kararı

Tahkim Kurulu'ndan Alanyaspor - Fenerbahçe maçı kararı
Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, Fenerbahçe'nin Alanyaspor müsabakasına ilişkin kural hatası itirazını reddetmesi sonrası, sarı lacivertliler kararı Tahkim'e taşıyacağını açıklamıştı. Tahkim Kurulu, Fenerbahçe'nin Alanyaspor maçıyla ilgili başvurusunun reddedildiğini açıkladı.

Tahkim Kurulu, Fenerbahçe''nin Alanyaspor maçıyla ilgili başvurusunun reddedildiğini duyurdu. Kurul, itirazının reddine oybirliğiyle karar verilmiştir dedi.

İŞTE FEDERASYONDAN YAPILAN AÇIKLAMA:

"Fenerbahçe Futbol A.Ş.''nin TFF Yönetim Kurulu''nun 07.05.2021 tarih ve 79 sayılı kararına karşı başvurusu incelendi. Duruşma için tayin edilen 08.05.2021 Cumartesi günü saat 14:00''de video konferans yoluyla icra edilen duruşmada Fenerbahçe Futbol A.Ş.''nin vekilleri Av. Alper Pirşen, Av. Uğur Oker''in ve Türkiye Futbol Federasyonu vekilleri Av. Hazer Akil, Av. Hakan Furkan Tarman''ın hazır oldukları görüldü, sözlü beyanları alındı. Yapılan müzakere neticesinde;

TFF Yönetim Kurulu kararında usule, esasa ve talimatlara aykırı bir yön bulunmadığı anlaşıldığından; Fenerbahçe Futbol A.Ş.''nin itirazının reddine, oybirliği ile, gerekçeli kararın bilahare açıklanmasına,

Karar verilmiştir."

NE OLMUŞTU?

Fenerbahçe''nin ligin 38. haftasında oynanan Aytemiz Alanyaspor mücadelesinde, sarı-lacivertli futbolu Valencia''nın kazandığı penaltı kararının, VAR''da "ofsayt" gerekçesiyle iptal edilmesi sonrası yaptığı kural hatası başvurusu yapmıştı.

YÖNETİCİ PİRŞEN AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Fenerbahçe Basın Sözcüsü ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Alper Pirşen, Alanyaspor maçında açık bir kural ihlali yapıldığını belirtirken tekrar kararının cumartesi günü oynanacak G.Saray-Beşiktaş maçından önce açıklanması gerektiğini söylemişti.

Pirşen, “Çıkar oynarız maç gene berabere de bitebilir, belki de sahada kaybedebiliriz de. Her sonuca razıyız yeter ki hak yerini bulsun, doğru kural uygulansın” şeklinde konuşmuştu.

Fenerbahçe Basın Sözcüsü Alper Pirşen, TFF''nin Alanyaspor-Fenerbahçe maçıyla ilgili olarak ''kural hatası yok'' açıklamasının ardından Tahkim Kurulu''na başvuracaklarını açıklamıştı. Pirşen, "Kararları görünce iyi bir gün geçiremiyoruz. Çok üzgün ve kızgınım. Kararın az önce gerekçesi geldi. İnceledik. Gün içerisinde Tahkim''e başvuracağız. Kuralı hala bilmiyorsanız. Yazdığınız gerekçeler gülünç." diye konuşmuştu.