En büyük sorun ahlaki çöküntüdür

En büyük sorun ahlaki çöküntüdür
En büyük sorun ahlaki çöküntüdür

Şike ve teşvik iddialarının kamuoyunun tatmin olacağı bir karara bağlanması gerektiğini belirten TFF Başkan adayı Ata Aksu, R

Şike ve teşvik iddialarının kamuoyunun tatmin olacağı bir karara bağlanması gerektiğini belirten TFF Başkan adayı Ata Aksu, “En büyük açmaz Türk futbolundaki ahlaki çöküntüdür” dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) 27 Şubat Pazartesi günü yapılacak olağanüstü seçimli genel kurulunda aday olan eski TFF yöneticilerinden Ata Aksu sadece kurallara uyan bir yönetim sergileyeceklerini söyledi. “Karşımızdaki en büyük açmaz ne ekonomik, ne sportif sorunlardır. En büyük sorunumuz ahlaki çöküntüdür” ifadesini kullanan Aksu, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Türk futboluna hizmet ettiğim 34 yıllık süreçte, TFF’nin özerkleşmesi ve yayın hakkı gelirlerinin paylaşımı gibi çok önemli gelişmelerin içinde yer aldım. Bugün maalesef taş üstüne taş koya koya yaratığımız binanın enkazı altındayız. İvedi bir şekilde, son dönemde Türk futboluna içinden çıkılmaz bir hal aldıran ’Şike ve teşvik’iddiaları, kamuoyunun da tatmin olacağı şekilde karara bağlanmalıdır. Türkiye’nin futbolunu Avrupa ve dünyadan soyutlamak stratejik bir hata olacaktırBu kararı verirken mutlaka Türk futbolunun gücünü de göz ardı etmeden karşılıklı uzlaşmayla FIFA ve UEFA’nın normlarına uygun hareket etmeliyiz. Tüm kulüplere eşit mesafede, uluslararası platformda saygın, sadece kuralları uygulayan bir federasyon yönetimi sergileyeceğimden emin olabilirsiniz.”