Tarihçi Murat Bardakçı Ali Erbaş’a cevabı yıllar önce vermiş: Vakfiyede bu ifadeler yok her şey parayla ilgili

Tarihçi Murat Bardakçı Ali Erbaş’a cevabı yıllar önce vermiş: Vakfiyede bu ifadeler yok her şey parayla ilgili
Ayasofya’nın açılışında Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş tarafından sarf edilen “Vakfedenin şartını çiğneyen lanete uğrar” ifadeleri tepkiye neden olurken tarihçi Murat Bardakçı’nın programında yıllar önce vakfiyede böyle ifadelerin yer almadığını söylediği açıklamaları tekrar gündeme geldi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın Ayasofya’nın açılışında, “Fatih Sultan Mehmet Ayasofya’yı cami olması için vakfetmiştir. Bizim inancımızda vakıf malı dokunulmazdır, dokunanı yakar. Vakfedenin şartını çiğneyen lanete uğrar” ifadelerini sarf etti. Erbaş’ın bu sözleri tepki çekerken tarihçi Murat Bardakçı’nın Tarihin Arka Odası’nda yıllar önce sarf ettiği sözler gündeme geldi.

“VAKFİYEDEKİ HER ŞEY PARAYLA İLGİLİ”

Tarihçi Murat Bardakçı yıllar önce Habertürk TV’de yayınlanan Tarihin Arka Odası programında, Fatih’in vakfiyesiyle ilgili şunları söylemişti:

“Bu vakfiyede böyle bir şey yok. Adamcağızın aklına bile gelmez. Caminin müze haline veya ibadete kapatılması. Bu vakfiyede Ayasofya ile ilgili geçen her şey oraya harcanacak paralarla ilgilidir. Lütfen Allah aşkına internet sitelerinde, ideolojik sitelerde yalan yanlış yazılan şeylere inanmayın”

VAKFİYE DE GEÇTİĞİ İDDİA EDİLEN İFADELER ŞU ŞEKİLDE:

İşte bu benim Ayasofya vakfiyem. Dolayısıyla kim bu Ayasofya’yı camiye dönüştüren vakfiyemi değiştirirse Allah’ın, peygamberin, bütün yöneticilerin ve dahi bütün Müslümanların ebediyen laneti onun ve onların üzerine olsun”