Tarihi binada Nusret'in posteri tepki çekmişti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden ilk açıklama geldi

Tarihi binada Nusret'in posteri tepki çekmişti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden ilk açıklama geldi
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, Galata Kulesi’nin bulunduğu meydanda tadilat işlemleri yapılan tarihi binaya örtülen ve sosyal medyada büyük tepki çeken 'Nusret Gökçe' posterinin kaldırıldığını açıkladı.

ODA TV''de yer alan habere göre, dün Galata Kulesi''nin bulunduğu meydanda tarihi binanın tadilat işlemleri sırasında Nusret Gökçe resmiyle örtülmesi sosyal medyada tepki çekmişti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), posterin kaldırıldığını duyurdu.

İBB SÖZCÜSÜ ONGUN AÇIKLADI

İBB Sözcüsü Murat Ongun söz konusu afişin kaldırıldığını açıkladı. Paylaşım yapan Ongun, “İstanbul, tarihi ve kültürel zenginliği ile kendini tüm dünyaya rahatlıkla anlatabilecek derinlikte bir şehirdir. Beyoğlu’na yakışmayan giydirme İBB tarafından kaldırtıldı” ifadelerini kullandı.

İBB Genel Sekreter Yardımcısı ve eski Kültür Varlıkları Daire Başkanı Mahir Polat, “Sözde kültür elçilerinin ticari projeleri için bin yıllık Galata Meydanı''na yapılan bu uygulama kabul edilemez” demişti.

Polat yaptığı açıklamada, "İstanbul, tarihi ve kültürel zenginliği ile kendini tüm dünyaya rahatlıkla anlatabilecek derinlikte bir şehirdir. Beyoğlu’na yakışmayan giydirme İBB tarafından kaldırtıldı" dedi.