Tayyip Erdoğan ve Putin anlaştı!

Tayyip Erdoğan ve Putin anlaştı!
Kremlin basın ofisinden yapılan açıklamada Türkiye'nin talebi doğrultusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin'in görüştüğü aktarıldı. Açıklamada tarafların durumun normalleşmesi için ek tedbirler alınmasında anlaştığı belirtildi.

İdlib'de 33 askerimizin şehit olduğu saldırının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in telefonda görüştüğü bildirildi.

Kremlin basın ofisinden yapılan açıklamada görüşmenin Türkiye'den gelen talep doğrultusunda yapıldığı bildirildi.

Açıklamada "Suriye'nin kuzeydoğusundaki durumun normalleşmesi için ek tedbirler alınması hususunda anlaştı" ifadelerine yer verildi.

Kremlin açıklamasına göre telefon görüşmesinde, Rusya ve Türkiye savunma bakanlıkları üstünden yapılan koordinasyonun verimini artırmanın önemli olduğu da kaydedildi.

Bunun yanında liderler, Rusya ve Türkiye arasında Suriye’ye ilişkin 2018 ve 2019'da imzalanmış olan anlaşmaların hayata geçirilme aşamalarını da ele aldı. Terörist gruplarla mücadelenin bir öncelik olduğu kaydedildi.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Kremlin, Türkiye-Rusya görüşmesinin Türkiye'den gelen talep doğrultusunda gerçekleştirdiğini belirtmesine rağmen Dışişleri Bakanlığı ise Rusya tarafından gelen talep üzerine gerçekleştirildiği duyurdu.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bugünkü görüşme Rus tarafından gelen talep üzerine gerçekleştirildi. Rus tarafına derhal sürdürülebilir bir ateşkes ilan edilmesi, gerginliğin azaltılması ve rejimin Soçi Mutabakatı sınırlarına çekilmesi gereği vurgulandı"

İlgili Haberler