TBMM'ye ziyaretçi yasağı tekrar geldi

TBMM'ye ziyaretçi yasağı tekrar geldi
Korona virüs tedbirleri kapsamında 12-30 Nisan 2021 tarihleri arasında Genel Kurul çalışmaları yapılan günler Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne ziyaretçi kabul edilmeyecek.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden yapılan açıklamada “TBMM yerleşkesi ve eklentilerine korona virüs ile ilgili alınan tedbirler doğrultusunda 12-30 Nisan 2021 tarihleri arasında genel kurul çalışmalarının yapıldığı günler ziyaretçi kabul edilmeyecektir.” ifadelerine yer verildi.

MECLİS’TE VAKA SAYISINDA ARTIŞ VAR

Tüm Türkiye’de yükselen vaka sayısı Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde deki pozitif vakalarla eş değer olarak artış gösterdi. Meclis çalışanlarından, milletvekili danışmanlarına, vekillerden, kat görevlilerine kadar birçok kişinin koronavirüs testi pozitif çıktı. Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı ise artan vakalara önlem amaçlı olarak Meclis’e ziyaretçi yasağı getirdi. Söz konusu yasağın 30 Nisan’dan sonraki durumuna ilişkin bir açıklama ise yapılmadı.

MİLLETVEKİLLERİ DANIŞMANLARI ve MECLİS’E GİREBİLEN BASIN MENSUPLARI AŞILANDI

Artan vaka sayılarından sonra Türkiye Büyük Meclisi’ne girebilen basın mensupları ve milletvekilleri danışmanları da koronavirüs aşısında öncelikli sıraya alınmıştı.