Temmuz'da geliyorlar

Temmuz'da geliyorlar
Türkiye ile Ukrayna tarifeli uçak seferlerini ve turistik seyahatleri 1 Temmuzda başlatmaya hazırlanırken, korona virüs (Covid-19) salgınının gölgesinde girilen turizm sezonunda Ukraynalı turistlerin en fazla ilgi gösterdikleri ülkelerin başında yine Türkiye geliyor.

Ukrayna Turizm Sektörünün Liderleri Birliği Başkanı, Tez Tour Ukrayna Genel Müdür Yardımcısı Oleksandr Novikovskiy, Demirören Haber Ajansı (DHA) muhabirine yaptığı açıklamada, "Türk sahillerini ve Türkiye'nin misafirperverliğini çok özledik. Şu ana kadar Ukrayna'da yapılan yurt dışı tur rezervasyonlarında Türkiye yine ilk sırada" dedi. 

"BU YAZ DA TERCİHİMİZ" 

Bu yaz da Türkiye'de tatil yapmaya hazırlandıklarını söyleyen Belokon, "Gideceğimiz otele karar veriyoruz. Fethiyeyi, Kuşadası'nı, Belek'i, Kemer'i çok seviyoruz. Bu yıl da herhalde yeniden Kuşadası'na gideceğiz. Özellikle çocuklarla birlikte tatil yapmak için Türkiye'den daha iyi bir yer yok" diye konuştu.

Türkiye Kiev Kültür ve Tanıtma Müşavirliğinin verilerine göre, Türkiyeyi ziyaret eden Ukraynalı turist sayısı 2019 yılında bir önceki seneye göre yüzde 12 artışla 1 milyon 560 bine yükseldi.