Milli Eğitim binası cayır cayır yandı!

Milli Eğitim binası cayır cayır yandı!
Milli Eğitim binası cayır cayır yandı!

Tarihi Haydarpaşa Garı’ndan sonra İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Cağaloğlu’ndaki tarihi binasında da y

Tarihi Haydarpaşa Garı’ndan sonra İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Cağaloğlu’ndaki tarihi binasında da yangın çıktı. Sabaha karşı elektrik kontağından çıktığı sanılan yangın tüm ahşap kısımları kül etti. Kagir kısmı hariç tüm binayı tahrip eden yangın sadece bayrağa dokunmadı.

 

Bir tarih daha yandı
Cağaloğlu’ndaki İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde dün saat 06.00 sıralarında yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler, tarihi binanın tümünü sardı. Yangında tarihi binanın ahşap kısımları tamamen kül olurken, Türk bayrağına hiç birşey olmadı. Söndürme çalışmaları sırasında ıslanan Türk bayrağı kuruması için itfaiyeciler tarafından pencereye asıldı. Binanın etrafında bulunan diğer yapılara alevlerin sıçramaması için itfaiye ekipleri yoğun çaba sarfetti. Yangın yaklaşık 1.5 saatte kontrol altına alınabildi. Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Yangının kesin olarak neden başladığı henüz belli değil. Bizim için önemli olan tarihi bir eser olması. İnsan kaybı yok. Çevre binalar muhafaza edildi. Ucuz atlatıldı diye düşünüyoruz” dedi.
İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız ise, “Bina tarihi bir bina ve gerçekten ciğerlerimiz yanıyor. Yangının elektrik kontağından çıktığı tahmin ediliyor. Ancak arşiv binamızda yangın yok” diye konuştu.