Teröristlerin yıktığı Nusaybin de boşaldı

Teröristlerin yıktığı Nusaybin de boşaldı
Terör saldırılarından kurtulmak için binlerce kişinin terk ettiği Diyarbakır’ın Sur ilçesinden sonra Mardin’in Nusaybin ilçesi de boşalmaya başladı

Sokağa çıkma yasağının kaldırıldığı Abdulkadir Paşa, Fırat, Dicle ve Yenişehir mahallelerindeki vatandaşlar kenti terk ediyor. 

 

Teröristlerin yıktığı Nusaybin de boşaldı

Mardin’in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK’nın saldırı ve baskılarından bıkan vatandaşlar yanlarına aldıkları zorunlu birkaç eşyalarıyla birlikte evlerini terk etti  Diyarbakır Sur’da 10 Aralık Perşembe günü 6 mahalleyle 1 caddede 9 gündür uygulanan sokağa çıkma yasağının kaldırılmasıyla terör saldırılarından ve baskılarından kurtulmak için binlerce kişinin yatağını yorganını sırtlayıp ilçeyi terk etmesinin ardından Mardin Nusaybin’de de sokağa çıkma yasağının kaldırıldığı 4 mahallede birçok aile göç etti. Abdulkadir Paşa, Fırat, Dicle ve Yenişehir mahallesi sakinleri yasağın kaldırılmasının ardından ara sokaklardan el arabalarıyla taşıdıkları ev eşyalarını ana caddede bekleyen kamyonetlere yükleyerek bir kısmı ilçedeki diğer mahallelere, bir kısmı ise İstanbul, İzmir, Mersin, Gaziantep ve Adana gibi illere göç etti. İlçeyi terk edenlerden biri olan Nezete A. 10 yılı aşkın süredir Fırat Mahallesi’nde oturduğu ancak evini terk etmek zorunda kaldığını söyledi. Nezete A. şöyle konuştu: “Evimin olduğu sokağa kazılan hendeğe tuzaklanan bomba patlatıldı. Evimizin büyük bölümü kullanılamaz hale geldi. Çok şükür patlamadan önce başka mahallede kalan akrabamızın yanına yerleşmiştik. Şimdi mecburen evimizi boşalttık. İstanbul’da çalışan bir oğlum var. Kalan eşyalarımızı da aldık onun yanına gidiyoruz.” İlçenin teröristlerden temizlenmesi, kurulan barikatların kaldırılması, açılan hendeklerin kapatılması, patlayıcı tuzaklarının etkisiz hale getirilmesi için Abdulkadir Paşa, Fırat, Dicle ve Yenişehir mahallelerinde 6 Aralık Pazar günü ilan edilen sokağa çıkma yasağı 9 Aralık Çarşamba günü kaldırılmıştı.