TikTok'a yaş sınırı geliyor

TikTok'a yaş sınırı geliyor
Sürekli tartışmalara yol açan TikTok uygulamasında bazı içeriklerin yaş kısıtlamasına uyması gerektiği düşünülerek yaş kısıtlaması getirilmesine karar verildi. Yaş kısıtlamasının hangi yaştan başlayacağının ise şu anda belli olmadığı açıklandı.

ShiftDelete''den aktarılan bilgilere göre; TikTok, genç kullanıcıları zararlı içeriklerden korumayı amaçlayan yeni özellikler üzerinde çalıştığını duyurmuştu. Bu koruma yöntemlerinden birinin de televizyonlarda, sinemalarda ve oyunlarda karşı karşıya kalınan bir sınıflandırma yöntemi olacağı yönünde bilgiler verilmişti. Belli yaşın altında olan kullanıcıların karşısına ‘yetişkin‘ etiketi olan içeriklerin çıkmayacağı aktarılmıştı.

TikTok yönetimi bu konu hakkında şu açıklamalara yer vermişti:

İçeriğin tematik olgunluğa göre düzenlenmesi için yeni bir sistem uygulamaya çalışıyoruz. Birçok kişi film endüstrisinde, televizyonda veya video oyunlarında kullanılan benzer sistemlere aşinadır. TikTok için benzersiz bir yaklaşım geliştirmemiz gerektiğini bilerek bu sistemlerle yaratıyoruz.

Buradan hareketle TikTok, bir videoya uygun gördüğü etiketi yapıştıracağını açıkladı. Etiketin o videoyu izleyen kişi sayısını etkileyeceği açıklandı. İçeriklerdeki yetişkinlik etiketinin nasıl belirleneceği ve hangi kriterlerin uygulanacağı hakkında ise herhangi bir bilgi verilmedi.

TikTok şirketi ayrıca, bu özelliğin şimdilik erken sürümlerin birinde kullanıldığını söyledi ve ilerleyen zamanlarda yeni özelliklerin de ortaya çıkma ihtimali olacağını da ekledi. Platform, daha öncesinde kullanıcıların görmek istedikleri içerikleri kendilerinin seçmesini sağlayacak özellik üzerinde çalıştığını belirtti.

Yaş sınırına ek olarak TikTok, ‘Sizin İçin’ sayfası için de birtakım yenilikler üzerinde çalışıyor. Yeni güncelleme, sayfada sürekli aynı videoların olmasının önüne geçecek. Ayrıca kullanıcıların görmek istemediği etiketlere sahip olan videoları engellemesi de mümkün hale gelecek.

Önümüzdeki aylarda, tüm topluluğumuza ayrıntılı içerik filtreleme seçenekleri sunmak için yeni özellikler eklemeyi planlıyoruz. Böylece sevdikleri şeylerden daha fazla keyif alabilirler.

İlgili Haberler