Veri skandalları bitmiyor: TikTok baskı altında

Veri skandalları bitmiyor: TikTok baskı altında
1 buçuk milyara yakın kullanıcısı olan TikTok platformunda yeniden veri skandalları yaşanmaya başlandı. Sosyal medya yöneticileri sorunu çözmeye çalışırken TikTok’un güvenlik direktörü Roland Cloutier'ın, gizlilik ihlalinin sorumlusu olarak görevinden istifa etmeye hazırlandığı iddia edildi.

ShiftDelete''den aktarılan bilgilere göre; TikTok, son dönemde gizlilik ihlali gerekçesiyle ABD tarafından ciddi baskılarla karşı karşıya. Tüm kollardan saldıran ABD, TikTok’u dört bir yandan kıskaca almış durumda. Görünen o ki bu baskı sonuç vermeye başladı. TikTok’un güvenlik direktörü Roland Cloutier, gizlilik ihlalinin sorumlusu olarak görevinden istifa etmeye hazırlanıyor.

TikTok ana şirketi ByteDance, kendilerine yönlendirilen ABD vatandaşlarının verilerini ülke dışına çıkarma suçlamalarını üstü kapalı da olsa kabul etmişti. Şirket, harekete geçti ve bazı radikal kararlar almaya başladı. Bu kararlardan ilk etkilenen de TikTok güvenlik şefi oldu. Şirket içinden sızan bilgilere göre bu istifaların devamı gelecek.

Öte yandan ABD’nin TikTok saldırıları artarak devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda Amerika’daki Federal İletişim Kurulu’dan (FCC), Apple ve Google’a önemli bir talep iletildi. FCC yetkilisi Brendan Carr, bu şirketlere iki sayfalık bir açık mektupla App Store ve Google Play’den TikTok’u kaldırmalarını istemişti.

İlgili Haberler