TİSK çark etti: Çalışma müdürünü yalanlayıp tekliflerini açıkladı

TİSK çark etti: Çalışma müdürünü yalanlayıp tekliflerini açıkladı
Çalışma Müdürü Önder’in TİSK’in asgari ücret teklifinin 3100 lira olarak açıklaması tepkilere neden olurken TİSK Başkanı Akkol, tekliflerinin en az 3500 TL olduğunu belirtti.

Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder, asgari ücret için TİSK''in 3100 TL, Türk-İş''in 3 bin 900 TL''yi ortalama rakam olarak gördüğünü açıkladı.

Teklifin kamuoyunda tepki görmesi sonrası TİSK dün yaptığı açıklamada 3100 lira teklif ettiklerini yalanladı.

“3100 LİRA TEKLİF VERMEDİK”

Gazeteci İsmail Saymaz, TİSK Başkanı Akkol’a teklifi sordu. Akkol, tekliflerinin 3100 lira olmadığını söylerken “Öyle şey olur mu! İşveren fedakarlık yapacak. İşçiyi enflasyona kesinlikle ezdirmeyeceğiz. TÜİK''in açıkladığı resmi enflasyon olan yüzde 21 zammı kafadan vereceğiz. Üstüne "Ne yapılabilir" diye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

“EN AZ 3500 TL”

En az yüzde 21 zam oranını hedeflediklerini belirten Akkol, “En az. 3500 TL''yi geçtik. Daha fazlası için çalışıyoruz. Teşviktir, vergi indirimidir” dedi.

NE OLMUŞTU?

Çalışma Müdürü Önder’in TİSK’in asgari ücret teklifinin 3100 lira olarak açıklaması tepkilere neden olmuştu. Sosyal medyada vatandaşlar açıklamaya tepki gösterirken siyasilerden de tepki gecikmemişti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TİSK’in teklifiyle ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “"Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu asgari ücret zammı için “TÜİK''i esas alırız" demiş. Evet, sizin neyi esas alacağınızı bildiğim için gittim TÜİK kapısına. Geçin bunları da doğru düzgün bir teklifte bulunun işçilere!"” ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler