Bakan Nebati fena yakalandı. Türk lirası dip yapmış daha ineceği yer yok. Damat Berat’da böyle konuşmuştu

Bakan Nebati fena yakalandı. Türk lirası dip yapmış daha ineceği yer yok. Damat Berat’da böyle konuşmuştu
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Kur Korumalı Mevduat'ta yatırımcının çıkması için bir neden yok. Hazineye olan etkisi de çok düşük. Çünkü Türk lirası en düşük durumda, daha ineceği bir yer yok, vatandaş rahat olsun" dedi.

Türk lirası dip yapmış daha ineceği yer yok. Damat Berat’da böyle konuşmuştu

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Şanlıurfa Arkeoloji Müsesi''nde Anadolu Yayıncılar Derneği''nin düzenlediği "Anadolu Soruyor" programında ekonomi gündemine ilişkin soruları yanıtladı.

“TÜRK LİRASI EN DÜŞÜK DURUMDA, DAHA İNECEĞİ YER YOK

 

Bakan Nebati, kur korumalı mevduat hesabına ilişkin bir soru üzerine, bununla ekonomik göstergelerin istikrar kazandığını, Ukrayna-Rusya savaşına rağmen Türk Lirasına olan güvenin arttığını söyleyip şöyle devam etti: "Dünyadaki oynaklık tabii Türkiye''de de yansıyor. Avro dolar paritesine bakın, orada da görürsünüz, iniş çıkışlar oluyor. Kur korumalı mevduat hesabı devam edecek. Çünkü bu bir yıllıktı, bir yılın sonunda da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan''ın bir yıl daha uzatma yetkisi var. 23 Mart''tan itibaren 3 ay doluyor, çıkışların olup olmayacağını göreceğiz. Yatırımcının çıkması için bir neden yok. Hazineye olan etkisi de çok düşük. Çünkü Türk Lirası en düşük durumda, daha ineceği bir yer yok, vatandaş rahat olsun."

(Kaynak: AA)

İlgili Haberler