Bakan Nebati: Kimseyi enflasyona ezdirmedik, ezdirmeyeceğiz

Bakan Nebati: Kimseyi enflasyona ezdirmedik, ezdirmeyeceğiz
Her gün yapılan zamlar vatandaşların belini bükmeye devam ederken Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, AKP Şanlıurfa İl Danışma Meclisi'nde yaptığı konuşmada "Enflasyonla ilgili sıkıntımız var; merak etmeyin aşıyoruz, aşacağız" ifadesi dikkat çekti. Sosyal medyada Nebati'ye 'Sanki et, ayçiçek yağı fiyatları uçmadı' tepkileri yağdı. İşte ayrıntılar...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan''ın ''düşük faiz'' ısrarıyla geçtiğimiz eylül-aralık ayları arasında yapılan faiz indirimi serisinde Türk lirası yabancı paralar karşısında tarihi oranda değer kaybetti.

Art arda gelen zamlar ise vatandaşın belini bükmeye devam ediyor. Başta temel gıda ürünleri ve akaryakıt olmak üzere pek çok ürüne peş peşe zam geliyor.

Et fiyatları KDV indirimine rağmen son bir aylık dönemde yüzde 30’u aşan oranda zamlandı. Ayçiçek yağı 100 TL''nin üzerinde satılıyor.

Ekonomist ve akademisyenlerin oluşturduğu Enflasyon Araştırma Grubu''na (ENAG) göre ise Tüketici Fiyat Fiyat Endeksi (E-TÜFE) şubat ayında yüzde 5,44 arttı. E-TÜFE’nin son 12 aylık artışı yüzde 123.80 olarak gerçekleşti.

TÜİK de şubatta enflasyonun aylık yüzde 4,81''lik artışla yüzde 54,44 seviyesine ulaştığını açıkladı. 

Mart ayı verilerinde bu oranların daha da yükselmesi bekleniyor.

21 Mart itibariyle benzin''in litresi 18.10 TL, Matorin''in 20,64 TL!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Şanlıurfa Viranşehir''de vatandaşlara seslendi. İşte Nebati''nin sosyal medyada tepki çeken açıklamaları;

"Savaş var Karadeniz''de. Bize diyorlar ki ne yapacaksınız, bu işin üstesinden nasıl geleceksiniz? Diyoruz ki 2 yıl önce, 20 yıl önce nasıl yola çıkarken zorlukların üstünden bu milletle ve dava arkadaşlarımızla geleceğiz dediysek şimdi de aynı şeyleri yapıyoruz.

Enflasyonla ilgili bir sıkıntımız var hiç merak etmeyin aşıyoruz, aşacağız. Türkiye ekonomisini faiz-kur kıskacından çıkardık ve ülkeyi öngörülebilir istikrarlı bir şekilde yöneten dirayetli liderimizle birlikte koşuyor ve yorulmadan bütün sorunların üstesinden geliyoruz. Bu gurur tablosu hepimizin, Türkiye''nin.

Sosyal medyada yalan haberleri yayanlar, onlar karamsarlıklarıyla kalsınlar, birbirlerini yemeye devam etsinler, bu ülke kötümserlere rağmen güçlenerek 21. yüzyıla damgasını vuruyor. Hükümetlerimizin uyguladığı her politikayla bu ülke sorunları üzerinden geliyor.

Kimseyi enflasyona ezdirmedik, ezdirmeyeceğiz. Hiç kimse bu ülkenin yatırımcısına girişimcisine engel koyamaz. Önümüzü kapatacak her türlü bürokratik engelin üzerine gideceğiz.
 

İlgili Haberler