Erdoğan-Arınç çelişkilerine suç ortaklığı yorumu

Erdoğan-Arınç çelişkilerine suç ortaklığı yorumu
Erdoğan-Arınç çelişkilerine suç ortaklığı yorumu

Partisiyle ilgili geçmişten kaynaklanan bazı yanlış izlenimler olduğunu belirten CHP lideri, bunu bir türlü halka anlatamadıklar

Partisiyle ilgili geçmişten kaynaklanan bazı yanlış izlenimler olduğunu belirten CHP lideri, bunu bir türlü halka anlatamadıklarını söyledi

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, toplumdaki CHP ile ilgili yanlış algıların bir türlü yıkılamadığını söyledi. Halk TV’de gündeme ilişkin konuları değerlendiren CHP lideri, anketlerde, AKP’nin oyunun yüzde 40 ile 50 arasında çıktığını, CHP’nin oylarının da yüzde 27-28 civarında olduğunun ifade edilmesi ve CHP’nin oyunu daha yükseltmek için gereken öz eleştiriyi yapıp yapmadığının sorulması üzerine "CHP ile ilgili geçmişten kaynaklanan birden fazla alanla ilgili yanlış bir algı bulunduğu" cevabını verdi. "CHP, darbeci bir partidir" algısının bu yanlış düşüncelerden biri olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, darbeler konusunda en büyük mağduriyeti CHP’nin yaşadığını anlattı. "Ordu, bizim milletvekillerimizi, genel başkanımızı hapse attı, mal varlıklarımıza el koydu ama biz orduya hiçbir zaman kin duymadık, hata yapan onların içindeki bazı askerlerdi" diyen Kılıçdaroğlu, kurumları değil hata yapanları eleştirdiklerini söyledi. Kılıçdaroğlu, "Biz bunu halka anlatamadık" diye konuştu.

 


Din üzerinden siyaset
CHP’nin oylarının artmamasının arkasında ikinci yanlış algının da "CHP dine karşı" değerlendirmesi olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, herkesin inancına saygılı olduklarını, Allah ile kul arasına girmediklerini ve din ticareti yapmadıklarını ifade etti. Diyanet İşleri Başkanlığının, ilk imam hatip mektebinin, ilk ilahiyat fakültesinin CHP iktidarları döneminde kurulduğunu ancak bunları hiçbir zaman siyaset malzemesi yapmadıklarını aktaran Kılıçdaroğlu, "Dini siyasette kullanıyorsa bunun büyük bir sahtekar olduğunu herkesin bilmesi lazım" değerlendirmesinde bulundu. CHP’nin yeterince muhalefet yapamıyor algısı olduğunun dile getirilmesi üzerine Kılıçdaroğlu, bunun doğru olmadığını söyledi. Sendikaları eleştiren Kılıçdaroğlu, "Türk-İş, 70’lerin 80’lerin Türk-İş’i olsa bu hükümet bir gün yerinde durmaz" değerlendirmesini yaptı.

 


Çatırdama olmaz
Başbakan Erdoğan ile Bülent Arınç arasındaki çelişkilerin AKP içinde bir çatırdamaya sebep olup olmayacağının sorulması üzerine de CHP lideri şunları söyledi: "Çatırdama olmaz. Bilirsiniz, bozulmayan ortaklık, suç ortaklığıdır. Her ortaklık bozulabilir ama suç ortaklığı kolay kolay bozulmaz. Bu ortaklık ise demokrasinin olmadığı bir ortaklıktır. Gücün egemen olduğu, diğerlerinin de bu gücün etrafında halka oluşturdukları bir yapı var. O nedenle bu yapı bizim anladığımız anlamda demokratik bir yapı değil. Dolayısıyla kolay kolay bozulmaz. Bu yapı Türkiye için tehlikeli bir yapı."