Dünyanın gözü Antalya'da olacak

Dünyanın gözü Antalya'da olacak
Uluslararası Bisiklet Birliği’nin (UCI) 2.1 kategori yarışlarından biri olan ve küresel bisiklet ekosisteminin en önemli profesyonel yol bisikleti yarışlarından biri haline gelen Tour of Antalya, 10-13 Şubat 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Dünyanın saygın bisiklet takımlarına dört gün boyunca ev sahipliği yapacak ve Antalya’nın tanıtımına büyük katkı sağlayacak bu dev organizasyonun lansmanı; Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, kamu kurumlarının ve sponsor markaların temsilcilerinin yanı sıra medya mensuplarının katılımı ile AKRA Hotel’de düzenlendi. Lansmanda yarışa katılacak takımlar da ilk kez açıklandı.

Organizasyonun takım listesi şu şekilde olacak:

Pro Kıta Takımı: Alpecin - Fenix (Belçika), Uno - X Pro Cycling Team (Norveç), Bingoal Pauwels Sauces WB (Belçika), Sport Vlaanderen - Baloise (Belçika), Drone Hopper - Androni Giocattoli (İtalya), Bardiani - CSF - Faizane (İtalya), Gazprom Rusvelo (Rusya), Eolo - Kometa Cycling Team (İtalya), Human Powered Health (Amerika Birleşik Devletleri), Team Novo Nordisk (Amerika Birleşik Devletleri)

Kıta Takımı: Bike Aid (Almanya), Hre Mazowsze Serce Polski (Polonya), Minsk Cycling Club (Belarus), Leopard Pro Cycling (Lüksemburg), Wildlife Generation (Amerika Birleşik Devletleri), Sakarya BB Pro Team (Türkiye), Spor Toto Cycling Team (Türkiye), Wiv Sungod (Büyük Britanya), Team Felbermayr Simplon Wels (Avusturya), Abloc CT (Hollanda), Saris Rouvy Sauerland Team (Almanya), Team Corratec (İtalya)

Milli Takım: Almanya Milli Takımı

Organizasyonun değişiklik yapılan etap programı ise şöyle:

I. Etap: Side - Antalya (10 Şubat 2022 Perşembe)

II. Etap: Kemer - Antalya (11 Şubat 2022 Cuma)

III. Etap: Aspendos - Termessos (12 Şubat 2022 Cuma)

IV. Etap: Antalya - Antalya (13 Şubat 2022 Pazar)

Ersin Yazıcı: “Tour of Antalya, çok değer verdiğimiz bir organizasyon”

Antalya Valisi Ersin Yazıcı, büyük heyecan duydukları organizasyon ile ilgili şunları söyledi:

“Tour of Antalya; şehrimiz için çok önemli, büyük değer verdiğimiz ve büyük hedeflerimizin olduğu bir organizasyon. Bir spor şehri olan Antalya’da böylesine büyük, uluslararası bir organizasyonu hayata geçirdiğimiz için çok mutluyuz. Dünya çapında, kendi kategorisinin en önemli yarışlarından biri haline gelen bu organizasyona olan desteğimizi 2022 yılında daha da artırıyoruz.

Genişleyen yayın ağı ile yarışımızın, şehrin tanıtımına daha da güçlü katkı vereceğine eminiz. Şehrimizin en önemli değerlerinden biri haline gelen Tour of Antalya’ya tüm halkımızı davet ediyoruz. Bu markamızı hep birlikte büyütmeyi sürdüreceğiz.”

Muhittin Böcek: “Üzerimize düşen tüm çalışmaları gerçekleştirdik”

Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak Tour of Antalya’yı büyük bir kazanç olarak gördüklerini söyleyen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek de lansmanda şu açıklamaları yaptı:

“Tour of Antalya, şehrimiz için büyük bir kazanç olan, şehrimize büyük katkı sağlayan bir organizasyon. Dünyaca ünlü takımları ve bisikletçileri Antalya’da ağırlayacak olmaktan dolayı çok mutluyuz. Tüm kurum ve kuruluşlarla, sponsorlarımızla bu organizasyonu daha da başarılı kılmak için güç birliği yapıyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak üzerimize düşen tüm çalışmaları gerçekleştirdik.

Yarışın başından sonuna kadar sorunsuz şekilde seyredeceğine inanıyoruz. Şimdiden katılacak takımlara, sporculara, organizasyon komitemize ve tüm paydaşlara başarılar diliyoruz. Biz de tüm Antalyalıları bu değerli yarışımızı takip etmeye davet ediyoruz.”

Ayhan Güney: “Bisiklet ailesi bu yarışı çok özledi”

Yarış hakkında teknik bilgileri medya mensupları ile paylaşan Tour of Antalya Genel Direktörü ve Argeus Travel & Events Sahibi Aydın Ayhan Güney, lansmanda şunları söyledi:

“Covid-19 salgını sebebiyle bir yıl ara vermek durumunda kaldığımız organizasyonumuz, bisiklet ailesi tarafından çok özlendi. Bir yıllık araya rağmen pek çok takım aylar öncesinden yarışımıza katılacağını bildirdi. Bu yıl da katılımcı takımların düzeyinden çok memnunuz. Organizasyonumuzun Antalya’da kalıcı bir bisiklet kültürü oluşumuna daha da güçlü destek vereceğine eminiz.

Her yıl Tour of Heaven - Cennet Turu mottosuyla gerçekleştirdiğimiz yarışımızın bu yılki temasını ise ‘İklim Değişikliği Farkındalığı’ olarak belirledik. Bu temamızla birlikte herkesi sürdürülebilir bir geleceği etkin kılmak adına eyleme geçmeye çağıracağız.

Bu tema doğrultusunda çeşitli iletişim projeleri ve farkındalık sürüşü de gerçekleştireceğiz. Yeni temamız, lider formalarımız içerisinde de yer alacak. AKRA Hotel sponsorluğunda olacak Genel Klasman forması, Tour of Antalya’nın kurumsal rengi olan Magenta renkte olacak. Magenta forma, yarışın en güçlü sporcusu tarafından giyilecek. Yeşil renkli ‘İklim Değişikliği Farkındalığı Forması’ ise Fraport TAV Antalya Airport sponsorluğunda olacak. Bu forma, İklim Değişikliği Farkındalığı primlerini kazanan sporcular tarafından giyilecek.

SARI FORMA ANTALTA GÜNEŞİNDEN

En iyi sprinterlerin giyeceği sarı formaya ise Touristica sponsorluk yapacak. Antalya güneşinden ilham alınarak üretilen sarı forma, sprint kapıları arasındaki mücadelenin en iyisi tarafından giyilecek. Corendon Airlines sponsorluğunda olacak turuncu forma ise Antalya’nın ait olduğu coğrafyanın en önemli simgesi olan portakal ağacı meyvesini hatırlatacak.

Turuncu formayı taşıyan sporcu, ‘dağların kralı’ olarak anılacak. Tour of Antalya 2022 ile bir kez daha Antalya’nın dünyanın en önemli yaz tatili destinasyonlarından biri olmasının yanı sıra kültür amaçlı seyahatler ve spor turizmi için de büyük değer taşıdığını vurgulayacağız.”