Trabzon'a galibiyeti getiren o detay

Trabzon'a galibiyeti getiren o detay

CEVAT KOL / Yeniçağ

Lider Trabzonspor sahasında son haftaların formda ekibi Kayserispor’u ağırladı. Bordo mavililerde Hamşik, Dorukhan, Trondsen ve İsmail Köybaşı sakatlıkları nedeniyle kadroda yer almadı. Dorukhan’ın yokluğu teknik direktör Abdullah Avcı’nın kafasındaki kadro tercihinde revizyona neden oldu. Üç yerli uygulamasına takılan Avcı savunmada Denswil’i kulübede oturtmak zorunda kalınca Ahmet Can’a forma şansını doğdu. 

Kayserispor cephesinde durum daha sıkıntılı. Emrah, Mensah sakatlıkları nedeniyle yer almazken Uğur Demirok, Bertolacci ve İbrahim Akdağ kart cezalısı oldukları için forma giyemediler.

Bordo Mavililer  her maçı bir final havası içinde oynuyor. Kayserispor karşısında da 40 bin kişiyi arkasına alarak mücadele etti. Bir ilkin peşinde koşan Trabzonspor, .lig tarihinde şampiyonluğunu en erken  ilan eden takım olma özelliğini elde etmenin planlarını yapıyor.

Kayserispor, Trabzonspor’un oyuna hızlı başlama hevesini kursağında bıraktı. Sarı kırmızılı takımın hocası Hikmet Karaman dersini çok iyi çalışmış. Nwakaeme’ye nefes alacak alan bırakmadı. Nwakaeme sağa dönüyor, ensesinde iki kişi, sola dönüyor karşısında iki kişi. Bu oyuncuya bırakın oynamasına pas vermesine bile izin vermediler. Fırsat bulup attığı iki şut tehlikeli oldu. Konuk takım kendi sahasında oyunu hiç kabul etmedi. Orta saha geçişlerini kusursuz yaptı. Trabzonspor 24. ve 45. dakikalarda kalesinde iki gol gördü. Hızlı hücuma çıkıp, durarak  oynayan Trabzonspor’u yordu. Üstelik makine ayarları ile oynadı. Topun olduğu yerde karınca sürüsü gibi çoğaldılar. Kayserispor, Lung’a kendi görevi dışında ek bir görev vermedi. Kalecilerini zorda bırakacak, çıkışlarını engelleyecek geri dönüş paslarını hiç tercih etmediler. 

İlk yarıda şok yaşayan Trabzonspor kulübesi ikinci yarıya 3 değişiklik yaparak başladı. Hem takım dizilişinde hem de oyun mantalitesinde farklılık yaratmak için Avcı hamleler yaptı. Ahmet Can’ın yerine Denswil’i stopere aldı. Yerli tercihini Yusuf Erdoğan ile yaptı. Puchacz’ı kulübeye çekti. Bakasetas’ın yerine ise Djaniny’i sahaya sürdü. Ofansı güçlendirdi. Bütün riskleri göze aldı.  Bu değişiklikler Trabzonspor’a umutlandıran golü getirdi. Djaniny’nin pasına Visca son noktayı koydu. Bordo mavililer plakayı yakalamadan 2-2 lik skoru yakaladı. Djaniny önce attırdı, sonra attı. Tribünler  bu golle takımı ayağa kaldırdı. Adeta 12.adam sahaya indi. Trabzonspor’un arzulu futbolu konuk takımda akıl tutulması yarattı. İlk yarıdaki Trabzonspor’dan sahada eser yoktu. İki golü bulurken iki şutu da direğe takıldı.

Avcı riskleri alıp forvet sayısını artırdı, son hamlesini de yaptı. Ömür’ün yerine Berat’ı alırken Siopis’in yerine Koita’ya görev verdi. “Ya hep ya hiç” düşüncesini sahaya sürdü. Belli ki kafasında destan yazmak vardı! O destanı yazdı. Lider olduğunu hatırlayıp 3.golü penaltıyla buldu ve üç puanı aldı.

Yazarın Diğer Yazıları