Trabzonspor, Sosa ile kazanıyor!

Trabzonspor, Sosa ile kazanıyor!
Trabzonspor, Arjantinli yıldızı Sosa’nın forma giydiği karşılaşmalardaki üstün oyunuyla dikkat çekiyor. Bordo mavililer, tecrübeli oyuncunun kaptan olarak sahaya çıktığı 23 maçta 14 galibiyet alırken, sadece iki defa sahadan mağlup ayrıldı.

Beşiktaş'ı 4-1 yenen Trabzonspor, Arjantinli oyuncu Jose Sosa'nın takım kaptanı olarak forma giydiği karşılaşmalarda rakiplerine kolay geçit vermedi.

Arjantinli oyuncu Jose Sosa'nın, geçen sezonun 12. haftasındaki 5-0'lık Yeni Malatyaspor yenilgisinden sonra kaptanlık görevine getirilmesinin ardından bordo-mavililer, bu futbolcunun forma giydiği 23 lig maçında sadece 2 mağlubiyet aldı.

Geçen sezon ligin 12. haftasında 5-0'lık Evkur Yeni Malatyaspor yenilgisi sonrasında 16 puanla 10. sıraya geriledikten sonra kaptan Burak Yılmaz ile Onur Recep Kıvrak'ı kadro dışı bırakan bordo-mavililer, bu göreve Jose Sosa'yı getirdi.

Karadeniz ekibi, Sosa'nın takım kaptanlığında sezonu 63 puanla 4. sırada tamamlayarak, son 8 sezonun en başarılı performansını gösterdi ve Avrupa kupası biletini de kaptı.

YOKLUĞUNDA SIKINTI YAŞANDI

Trabzonspor, Jose Sosa'nın kaptanlık görevinin ardından bu oyuncunun forma giydiği 23 lig maçında sadece 2 kez kaybetti.

Bordo-mavililer, sahadan 14 kez galibiyetle ayrılırken 7 maçta da berabere kaldı.

Trabzonspor'da Sosa, kaptanlık görevinden şu ana kadar art arda sakatlığı nedeniyle 5 lig maçında forma giyemedi.

Geçen sezonun 17. haftaları ile 21. haftaları arasında sahalardan bu oyuncu uzak kalırken Karadeniz ekibi, bu dönemde 2 galibiyet, 2 mağlubiyet ve 1 beraberlik aldı.