“Ekmel Bey millete mal olmuş biri”

“Ekmel Bey millete mal olmuş biri”
Okul arkadaşları ve öğrencilerinin oluşturduğu Akademililer Birliği’nin Bolu’da düzenlediği 46’ncı geleneksel iftar yemeğinde konuşan MHP lideri Bahçeli, çatı aday İhsanoğlu’na övgüler yağdırdı:

“Ekmel Bey millete mal olmuş biri”

Ekmeleddin Beyefendi, iki partinin ortaya sunduğu bir isim olmaktan çıkmış, 5 siyasi partinin desteklediği bir şahsiyet olarak millete mal olmuş Köşk adayımızdır.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin, okul arkadaşları ve öğrencilerinin oluşturduğu Akademililer Birliği’nin Bolu’da bir otelde düzenlediği 46. geleneksel iftar yemeğine katıldı. Bahçeli, Türkiye’yi bir siyasi krize sürüklemeden, herhangi bir demokrasi dışı harekete fırsat vermeden millet iradesi ile ilk defa geleneğini oluşturulabilecek bir cumhurbaşkanı seçiminin yapılmasında yarar olduğunu söyledi. Bahçeli, bağımsız ve bağlantısız, sadece millet iradesine dayalı bir yolla cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmediği takdirde, Türkiye’nin çok daha karanlık günlere doğru istenildiği gibi yönlendirilebileceğini kaydetti. 

Seviyesiz oyunlar
Bahçeli, şöyle dedi: “İhsanoğlu beyefendi, artık 2 partinin ortaya sunduğu bir isim olmaktan çıkmış, geçmişte iktidar ve muhalefet partisi olarak Türk siyasi hayatında güzide yer etmiş olan 5 siyasi partinin de açık desteğiyle ve diğer partilerin de artık yavaş yavaş yönlendiği bir şahsiyet olarak milletin adayı şeklinde, millete malolmuş bir cumhurbaşkanı adayımızdır. Bu şahsiyeti cumhurbaşkanı adayı olarak seçmek, Türkiye üzerinde oynanan iç ve dış odaklı her türlü oyunu, iktidarın devletin imkanlarını seviyesizce kullananlara karşı bir cevap vermek demektir. Ve Türkiye’de yasaya hukuka dayalı, adaletli bir yönetimin oluşmasına imkan tanımak için  İhsanoğlu’nun cumhurbaşkanı olmasında yarar görmekteyiz.” Bahçeli, ilk defa halk oyuyla seçilecek cumhurbaşkanının, kutuplaşmış, gerilim stratejisiyle Türkiye’yi geren bir zihniyete karşı tarihi bir fırsatı ellerine verdirmemek için, halk oylamasıyla cumhurbaşkanlığının istikrar, huzur ve güven içerisinde, millet iradesine dayalı seçilmesinin ülke açısından çok büyük fayda sağlayacağını ifade etti. 

Milletin imkanları
“Erdoğan’dan cumhurbaşkanı olmaz, olmamalıdır” diyen Bahçeli, “Bu şahsiyetin cumhurbaşkanı olması demek, cumhurbaşkanlığı makamını yüzde 51’i yandaş, yüzde 49’u yok farzetmek anlayışıyla bölünmeyi, tartışmayı, sosyal dokunun zedelenmesini ve buna karşılık bir çok yönü cumhurbaşkanlığı makamına taşımak demektir” dedi. “YSK, ’Erdoğan, Başbakan olarak seçimlere girebilir’kararı alıyor. Bu bir haksız rekabet değil mi?” diyen Bahçeli, şunları söyledi: “Her gün  halkın huzuruna çıkıp milletin imkanlarını kendi menfaatine kullanan bir şahsiyet, cumhurbaşkanlığı seçiminde kendini ortaya koyarken, nasıl adaletli bir cumhurbaşkanı olacaksın sen?”