Trump'ın YPG ile görüşmesi tesadüf değil

Trump'ın YPG ile görüşmesi tesadüf değil
Hebertürk Yazarı Serdar Turgut, terör örgütü PYD'nin Washington temsilcisi İlham Ahmed'in ABD Başkanı Donald Trump ile görüşmesinin iç yüzünü yazdı.

"Trump’ın kendi otelinde sanki tesadüfmüş gibi Ahmed ile karşılaşıp, 15 dakika konuşması sürpriz gibi gelebilir ama bana gelmedi. Başkanın adamları tesadüfmüş gibi ayarladılar. Trump yemeğe gelmişti oteline, Ahmed de oraya getirildi ve görüşme gerçekleşti" diyen Turgut yazısında şunlara yer verdi:

"Washington'da 1.5 yıl önce çalışmaya başladığımda ilk yazdığım yazılardan bir tanesi o günlerde PYD'nin Washington temsilciliğini yapmakta olan İlham Ahmed hakkındaydı. Tanıdığım kadarıyla PYD'nin Washington temsilcisi olan İlham Ahmed tipik bir PKK militanıydı ve bunu da gizlemiyordu.

ABD yönetimi ile ilişkileri çok iyiydi. ABD resmen terörist ilan ettiği bir örgütün militanı ile resmi ilişki kurmakta sakınca görmüyordu. Haftada en azından bir gün Beyaz Saray'a gidiyor ve başkanın adamlarıyla görüşüyordu. Suriye'ye geliş gidişleri de Pentagon tarafından örgütleniyor, ABD askeri uçaklarıyla uçuyordu. O günlerde kurulmuş olan ilişkilerin hepimizi getirdiği noktalar malum tesadüf değildi. Bu yüzden önceki gün Washington'da Başkan Trump'ın kendi otelinde sanki tesadüfmüş gibi İlham Ahmed ile karşılaşıp onunla 15 dakika konuşması birçok insana sürpriz gibi gelebilir ama bana katiyen gelmedi

. Zaten o da tesadüfen olan bir karşılaşma değildi. Trump bazı senatörlerle yemek için gelmişti oteline, Ahmed de oraya getirildi ve görüşme gerçekleşti. Benim kaynaklarım o konuşmada ABD'nin Suriye'den çekilme kararı sonrasında nelerin olacağının konuşulduğunu ve İlham Ahmed'in YPG'lilerin nasıl korunacağını öğrenmek istediğini söylüyorlar. Yine denilenlere göre Başkan Trump, PYD yöneticisine kendilerinin Suriye rejimi ile görüşmelerine karşı çıkmayacağını da söylemiş.

Yani anlayacağınız ABD yönetimi hep anlatmaya çalıştığım gibi bölgemizde Rusya'nın peşine iyice takılmış durumda. Bu nedenle dün Moskova'ya giden heyetimizin yapacağı görüşmeler ve şubat ayı içinde Astana üçlüsünün yapacağı zirve çok önemli hale gelmiş durumda. Bu görüşmeler bazı tıkanma noktasına gelmek üzere olan süreçlerin önünü açmayı başarabilir."

İlgili Haberler