Bahçesinde tohum ekiyordu görür görmez cep telefonuna sarıldı

Bahçesinde tohum ekiyordu görür görmez cep telefonuna sarıldı
Türkiye’ye özgü endemik bir tür olan ve koruma altındaki benekli Anadolu semenderi, bu kez Tunceli’de Kırmızıköprü köyünde görüldü. Görüntüleyen Caner Canerik, “Benekli Anadolu semenderine, daha önce de yakın bölgede rastlamıştım. Nadir bulunan ve nesli tükenme tehlikesi altında olduğu için, onlara rastlamam ayrı bir mutluluk kaynağı” dedi.

Bahçesinde tohum ekiyordu görür görmez cep telefonuna sarıldı. Tunceli'de görüntülendi

Türkiye''ye özgü endemik bir tür olan benekli Anadolu semenderi, Tunceli''nin Kırmızıköprü köyünde görüldü. Koruma altında tutulan Anadolu semenderini evinin bahçesine tohum ekerken gören Caner Canerik, cep telefonu kamerasıyla görüntüledi.

Su kanalının içinde sarı benekli, siyah parlak renkli semendere rastlayan Canerik, bölgede daha önce de semendere denk geldiğini belirtti.

Canerik, "Yüksek rakımda su kaynağına ulaşmaya çalışırken, 2 tane benekli semender ile karşılaştım. Telefon kamerasıyla görüntü aldım. Benekli Anadolu semenderine, daha önce de yakın bölgede rastlamıştım. Nadir bulunan ve nesli tükenme tehlikesi altında olduğu için, onlara rastlamam ayrı bir mutluluk kaynağı. Oldukça sakin bir şekilde, alandaki yarıklara saklanmaya çalıştılar. Ben de rahatsız etmedim, görüntü aldıktan sonra açtığım alanı kısmi olarak geri kapattım" diye konuştu. (DHA)