Türk Akreditasyon Kurumu personel alacak

Türk Akreditasyon Kurumu personel alacak
Türk Akreditasyon Kurumu 1 hukuk müşaviri alacak. Son başvuru tarihi 10 Haziran 2022 olarak açıklandı.

Resmi Gazete’de Türk Akreditasyon Kurumu’ndan yapılan açıklamada, “Türk Akreditasyon Kurumunca (TÜRKAK) sözlü giriş sınavı ile 1 (bir) Hukuk Müşaviri pozisyonuna personel alınacaktır. “ denildi.

Alınacak personel 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Ek 27 nci maddesi ve Türk Akreditasyon Kurumu İnsan Kaynakları Yönetmeliğine göre idari hizmet sözleşmesi ile istihdam edilecektir.

GENEL ŞARTLAR

14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu''nun 48/A maddesinde sayılan genel şartları taşımak,

ÖZEL ŞARTLAR

a) Hukuk Fakültesinden veya buna denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış yurt içi ve yurt dışı yükseköğretim kuramlarından mezun olmak,

Giriş sınavının son başvuru tarihi itibarıyla, 2020 yılına ait Kamu Personel Seçme Sınavında KPSS (B) P3 puan türünden 70 ve üzeri puan almış olmak, Başvuru şartlarını taşıyan adaylar, aşağıda yer alan "Giriş Sınavı Bilgileri Tablosu" nda yer alan belirtilmiş puan türünden aldıkları en yüksek puana göre sıralanarak, atama yapılacak pozisyon sayısının 4 (dört) katı kadar aday giriş sınavına katılmaya hak kazanacaktır. Giriş sınavına katılma hakkı elde eden en son adayla eşit puan almış adayların tümü sınava çağrılacaktır.

BAŞVURU TARİHLERİ

Giriş Sınavı Başvuru Tarihleri: 27/05/2022 - 10/06/2022

İSTENİLEN BELGELER

Başvurular, e-Devlet Türk Akreditasyon Kurumu- Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım veya Kariyer Kapısı https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr/ adresi üzerinden yapılacaktır.

Başvuru sırasında istenecek belgeler şunlardır:

a) Eğitimini yurtdışında tamamlayan adayların diploma denklik gösterir belgesinin aslı veya onaylı örneği),

b) Adayların Mezuniyet belgelerinde yazan öğrenim bölümü/programı adları Tablo-1 de belirtilen öğrenim bölümü/programı adları ile eşdeğer olmakla birlikte Tablo-1 de yer almıyor ise mezuniyet bölümlerinin eşdeğer olduğuna dair Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı(YÖK) tarafından onaylı eşdeğerlik belgesi,

c) Yazılı öz geçmiş,

d) Son altı ay içinde çekilmiş 4.5x6 cm ebadında vesikalık fotoğraf.

Eksik belgelerle yapılmış olduğu yahut gerçeğe aykırı beyanlar içerdiği anlaşılan başvurular dikkate alınmayacaktır. Başvuru koşullarını taşımadığı veya istenen belgelerde gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu sonradan tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılır. Bu başvuru sahiplerinin atamaları yapılmış olsa dahi atamaları iptal edilir.

Başvuru bilgilerinin doğruluğundan ve fotoğrafın uygunluğundan, başvuru onaylandıktan sonra ortaya çıkabilecek yanlışlıktan veya eksiklikten aday sorumludur.