2018 ve 2020'de hazır olan uçaklar 2021'de antika olmuş

2018 ve 2020'de hazır olan uçaklar 2021'de antika olmuş
Türkiye’de turizm cennetinde devam eden yangınlarda Türk Hava Kurumu’nun uçaklarının kullanılmaması ile ilgili tartışmalar devam ederken uçaklarla ilgili ortaya çıkan bir detay dikkat çekti. Yangın söndürme uçaklarının 2018 ve 2020 yıllarında hazır olduğu ortaya çıktı.

Yalana bak yalana THK uçakları 2021'de antika olmuş

YENİÇAĞ- HABER MERKEZİ
Antalya’nın Manavgat ilçesinde başlayan ve Türkiye''nin pek çok bölgesinde çıkan orman yangınlarının 6. gününde …Yangınlarda Türk Hava Kurumu’nun uçaklarının neden kullanılmadığı tartışmaları devam ediyor.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, THK uçaklarıyla ilgili "Coğrafyaya göre uçak değil de helikopterin daha iyi olduğu kararı alınmış. Bizim THK ile sorunumuz yok. Envanterimizde yangın söndürme uçağı ve helikopteri yok. Bu ezelden beri böyle" ifadelerini kullandı. Pakdemirli’nin sözlerine tepkiler çığ gibi büyüyor

2018’DE KULLANIMA HAZIRDI
Uçaklarla ilgili 2018 yılından dikkat çeken bir detay ortaya çıktı. Yangın söndürme uçak ve helikopterlerin 2018 yılında Yunanistan’da meydana gelen yangınlar için hazır olduğu söylenmişti.

AA''nın geçtiği habere göre, Bekir Pakdemirli, Yunanistan''ın başkenti Atina yakınlarındaki ormanlık alanlarda çıkan yangınlar için söndürme uçaklarının her ihtimale karşı İzmir''de konuşlu halde bekletildiğini ifade ettiği ortaya çıktı.

AŞÇI BİR YIL ÖNCE SORUN OLMADIĞINI AÇIKLAMIŞTI
THK Kayyum Heyeti Başkanı Cenap Aşçı’nın 1 yıl önce Habertürk’te Airport isimli programda yangın söndürme uçaklarıyla ilgili yaptığı açıklamada kuruma ait uçakların hiçbir sorunu olmadığını, gayet güvenli bir durumda olduğunu anlatmıştı.

UÇAKLARIN KULLANILMAMASIYLA İLGİLİ TARTIŞMALAR
Türkiye''de orman yangınlarının artmasının ardından, Türk Hava Kurumu''nun altı yangın söndürme uçağının hangarda çürüdüğü, Tarım ve Orman Bakanlığı''nın THK''nın hazır uçaklarını kullanmamak yerine günlük kiralama bedeli 350 bin lirayı aşan Rus yapımı uçakları kiraladığı iddiaları gündeme gelmişti. Ayrıca bakanlığın, söz konusu ihaleleri, uçakları 4 bin 900 litre su kapasiteli olan THK''ye vermemek için son iki yıldır şartnameye minimum 5 bin litre şartı koyduğu iddia edilmişti.

ERDOĞAN: THK’NIN UÇAĞI YOK
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da "THK''nin uçakları varmış falan. Bunu neye göre söyleyebiliyorsunuz. THK''nın elinde kullanılabilecek uçak yok" diyerek tepki gösterdi.

İlgili Haberler