Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Yavuz Selim DEMİRAĞ

Yavuz Selim DEMİRAĞ

Türk Kadınlar Birliği...

Türk Kadınlar Birliği...

1924 yılında Gazi Mustafa Kemal Paşa''nın himayesinde kurulan dernek, darbe ve ihtilal dönemlerinde kapatılmasına rağmen bugün tüm haşmetiyle ayakta... Ve kimsenin bilmediği memleketimizin en büyük gönüllü kuruluşlarından biri. Her biri Cumhuriyetin, Atatürk''ün kızları...

Bulundukları il ve ilçelerde iktidar, muhalefet demeden sadece inandıkları prensipler ile hareket ederek görüşlerini beyan ederler. Siyasi gelişmeler üzerine polemiğe girmezler. Seçim esnasında vatandaşlık görevlerini yerine getirmek için eksiksiz sandık başına giderek memleketin geleceğine dair oylarını kullanırlar. İktidar, muhalefet ya da büyümekte olan partiler ile pazarlık yapıp vekillik, belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği konusunda masaya oturmazlar. Öncelikleri Cumhuriyet değerleri ve o değerlere sahip çıkacak olan genç nesiller olduğu için "Siyasetin çetrefilli işleri"nden de uzaktırlar. Cinsiyet ayrımı yapmazlar. Kız-erkek çocuğu demeden o bölgenin ihtiyaçlarını gözetirler. Belli miktarda "Katkı sağlama" yerine "Bütüncül" düşünüp, gelecek nesillere "Eser" bırakmayı amaçlarlar. Türk Kadınlar Birliği üyelerinin tamamına yakını holding sahibi, şirket yöneticilerinden oluşmaz. Tanık oldum. Yaşadım. Çoğunluğu emekli ya da orta gelirli. İnandıkları Cumhuriyet değerleri adına "Nokta operasyonu" yapıyorlar. Gaziantep de bunlardan biri. Nüfus yoğunluğu ile ilk ve ana okula ihtiyacı olan merkeze bağlı "Şahinbey" ilçesini eskiden "Köy" statüsünde olan bir mahalleyi hedef almışlar. Gaziantep, işgalden kurtuluşunun 100''üncü yıldönümü sebebiyle "100 yeni eser kampanyası" ilan etmiş. 100''ü geçmiş hayırseverlerle 136''yı bulmuş. Kimi sağlık ocağı, cami, park-bahçe derken, Türk Kadınlar Birliği, ana ve ilk okulda karar kılmış. Önümüzdeki günlerde "Türk Kadınlar Birliği ilk ve Anaokulu Bağışçıları"nın tamamının listesini yazmaya söz veriyorum.

Vakit namazlarında tek sıra cemaati olmayan camiler yerine, çağdaş-modern eğitimi hak eden çocuklarımıza bu imkanı sunduğu için Cumhuriyetin ve Atatürk''ün kızlarına teşekkür ediyorum. Umarım bu örnek bütün Türkiye''ye yayılır.

Bu arada bizim camiaya, basın sektörüne de gönderme yapalım. 300-500 üyesi bile bulunmayan dernek ve bazı kuruluşları televizyon ekranlarına çıkaracağınıza Atatürk ve Cumhuriyet değerleri adına "Türk Kadınlar Birliği" başkan ve yöneticilerine ekranlarda yer verin.

30 yılı geçen dönemde görüşemediğim sevgili arkadaşlarımla görüştüm bu esnada. Sanayi kenti olan Gaziantep''te gerçeklerle yüzleştim. 14 milletvekilinin 9''u AKP''den. Oysa bugün AKP "5 çıkarırsa başarılı" sayılacak. Sıralama uygun olursa İYİ Parti 3''ü geçip 4''ü alabilir. İkideki CHP, mesafe almış. 3''ü geçip 4''ü alır. DEVA Partisi''ne miting için meydan verilmeyişi seçmeni öfkelendirmiş. Ali Babacan''ın yasaklı mitingine CHP''liler, İYİ Partililer kısacası "Altılı Masa" katıldı.

Başta Suriyeliler olmak üzere sığınmacılar, düzensiz göçmenler bu kentin en önemli meselesi. 4 ayrı üniversitesi var. BM ve diğer uluslararası örgütlerin birbirinden farklı raporları var.

Gaziantep başta olmak üzere, Kilis ve civar iller ile ilgili demografik yapı ve kaygıları bu sütundan paylaşmaya devam edeceğim.

Bu arada yüzüncü yıla girmek üzere olduğumuz Cumhuriyet tarihinde karşılaştığımız vaziyetler vatandaşın canını sıkıyor. İlk ve Anasınıfı Okulu açılışı esnasında Vali ve Belediye Başkanı, vekillerini göndermiş. 40 yıla yakın gazetecilik hayatımda ilk defa okul açılışında bir siyasi partinin genel başkanı olan Cumhurbaşkanının portresi ile karşılaştım. Kenan Evren döneminde, Cevdet Sunay, Korutürk, Turgut Özal, Süleyman Demirel ve ilkeli insan Necdet Sezer''de görmedim. 

Ayıptır, günahtır... İlk mektep çocuklarımızı siyasi ihtiraslarınıza bulaştırmayın...

Yazarın Diğer Yazıları