Türk lirasıyla nasıl yatırım yapılmaması gerektiğine en güzel örnek. Sakın bunu yapmayın vatandaş ünlü ekonomist Özgür Demirtaş’ın tavsiyesiyle durumu toparladı

Türk lirasıyla nasıl yatırım yapılmaması gerektiğine en güzel örnek. Sakın bunu yapmayın vatandaş ünlü ekonomist Özgür Demirtaş’ın tavsiyesiyle durumu toparladı
Sosyal medyada paylaşılan bir görsel Türk lirasıyla nasıl yatırım yapılmaması gerektiğini gözler önüne serdi. Paylaşım, enflasyonu olan para birimiyle birikim yapmayın diyen ünlü ekonomist Özgür Demirtaş’ı bir kez daha haklı çıkardı.

YENİÇAĞ/ TOLGA ŞAHİN

Ünlü ekonomist Özgür Demirtaş her bulduğu fırsatta Türk lirasıyla birikim yapılmaması gerektiği uyarısında bulunuyor. Bunun nedeni olarak Türk lirasının enflasyona sahip olmasını gösteren Demirtaş, geçtiğimiz ay Youtube kanalı üzerinden yaptığı yayınla bunu açıklamıştı.

Demirtaş videosunda 7 yılda 12 bin 800 Türk lirası biriktiren bir adamın yatırımını değerlendirmiş ve vatandaşın Türkiye’nin en büyük 100 şirketine yatırım yapsaydı 15, 666 lirası, dolar almış olsaydı 27 bin lirası, altın almış olsaydı ise 43 bin lirası olacağını açıklamıştı.

Demirtaş’ın örneği gerçek oldu. Sosyal medyada kayınpederinin 5 litrelik pet şişe içerisinde para biriktirdiğini fark eder etmez olaya müdahale eden vatandaş parayı farklı bir yatırıma yönlendirdiğini söylerken Özgür Demirtaş’a da gönderme yapmadan duramadı.

Sosyal medya kullanıcısı paylaşımına, “Bugün memlekete geldik. Kayınpedergillere uğradık. 5 litrelik pet içersinde paralar gördüm. "Bunlar ne?" diye sordum. Kumbara yapmışlar kendilerine "Enflasyonu olan para kumbaraya atılmaz" der Özgür Demirtaş deyip pet şişeyi kestik, tüm parayı farklı bir yatırıma yönlendirdik” notunu düştü.

İşte o paylaşım:

turk-lirasi-nasil-degerlendirilmez.jpgesmcz47xcau5e6r.jpg