Türk profesör 'Mart başı' diyerek kafe ve restoranlardaki büyük tehlikeyi açıkladı

Türk profesör 'Mart başı' diyerek kafe ve restoranlardaki büyük tehlikeyi açıkladı
Türkiye’de 1 Mart’tan itibaren kademeli olarak normalleşmeye geçileceğinin açıklanmasının ardından uzmanlardan da art arda uyarılar gelmeye devam ediyor. İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Tufan Tükek, mart başında kafe ve restoranlara hücum edilmesinin mart sonunda hasta ve ölüm oranlarını yükselterek, yeniden kısıtlamalar gelmesine neden olabileceğini söyledi.

Türk profesör 'Mart başı' diyerek kafe ve restoranlardaki büyük tehlikeyi açıkladı

NTV''de yer alan habere göre Türkiye’de korona virüs hasta sayılarının düşmesinin ardından yerinden kararlar ile kısıtlamaların kaldırılacağı duyurulmuştu. Bu kararın ardından, hasta sayıları düşen illerde de kafe ve restoranların açılış tarihi merak edilmeye başlandı.

Ancak uzmanlar, kafe ve restoranların açılmasından sonra tedbirlere uyulmamasının Mart sonunda yeniden kısıtlamaları getireceğini belirterek, vatandaşlara tedbirli olmaları konusunda çağrıda bulundu.

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Tufan Tükek, kafe ve restoranlara hücum edilmemesi gerektiğini belirterek, şunları söyledi:

"Bir yıl içinde belli özellikleri alışkanlık kazandık. Artık toplumda herkes maske, mesafenin korunması gerektiğini kabul etmiş durumda. Vatandaşlarımız virüse karşı nasıl korunmamız gerektiğini biliyor.

Çok iyi korunan, maskesini takan, kalabalığı karışmayan hasta olmuyor. Mart ayında başlayacak kademeli açılmayla beraber, son 1,5 aydır uyguladığımız tedbirlerden ödün vermememiz gerekiyor. Özellikle çok hafif kırgınlığı olan kişilerin bile evden çıkmaması, kapalı ortamlara girmemesi gerekiyor.

Herkes, hepimiz, çok sıkıldık ancak kafe, lokanta, AVM''lere hücum etdersek, mart ayı sonunda yeniden kısıtlamaları, hasta sayıları ve ölümlerde artışı görürürüz. Alınan tedbirler sayesinde hasta pozitiflik otanımız yüzde 5''in altına indi. Mart''tan itibaren bu disiplinden taviz vermeden dişimizi sıkmak zorundayız."

İlgili Haberler