Beşiktaş’ın en şanssız sezonu

Beşiktaş’ın en şanssız sezonu
Beşiktaş’ın en şanssız sezonu

Süper Lig’in 2013/14 sezonu başladığından beri Beşiktaş’ın başından uğursuzluklar gitmiyor.

Süper Lig’in 2013/14 sezonu başladığından beri Beşiktaş’ın başından uğursuzluklar gitmiyor. Transfer sezonunda 11 futbolcuyu kadrosuna katan, sportif direktörlüğe Önder Özen’i getiren ve Slaven Biliç’in teknik direktörlüğünde lige harika bir başlangıç yapan Beşiktaş’ta 22 Eylül 2013 akşamından itibaren her şey tersine döndü. İlk 4 maçta 4 galibiyet alarak oynadığı futbolla taraftarlarını coşturan siyah-beyazlılarda 22 Eylül 2013 akşamı oynanan G.Saray maçı hem sahada, hem de saha dışında uğursuzlukların başlangıcı oldu. Bu tarihten sonra Beşiktaş’ta hiç bir şey yolunda gitmedi. Başkan, yönetim, teknik heyet ve futbolcular neredeyse her hafta yeni bir sorunla uğraşmak zorunda kaldılar.

 

İşte bu sezon Beşiktaş’ın başına gelen talihsizlikler

22 Eylül 2013: G.Saray maçında sahaya seyirciler girdi ve maç tatil edildi. Beşiktaş’a 4 maç seyircisiz ve hükmen 3-0 mağlubiyet verildi. 4. haftadan sonra Beşiktaş 10 maçta sadece 3 galibiyet alabildi ve liderin 9 puan gerisine düştü.
11 Ekim 2013: İbrahim Toraman ile Sezer Öztürk yumruklaştı, kadro dışı kaldılar.
16 Ekim 2013: Başkan Fikret Orman, babası Abdülkadir Orman’ı kaybetti.
14 Kasım 2013: Eski kaleci Fevzi nafaka yüzünden hapse girdi. Eski futbolcular kefaletini ödedi ve serbest kaldı.
4 Aralık 2013: Buca maçı kadrosuna alınmayan Gökhan Süzen antrenmanı terketti ve süresiz kadro dışı kaldı.
12 Aralık 2013: Tolga Zengin annesi Melek Zengin’i kaybetti.
Beşiktaş, bunların yanında sakatlıklar konusunda da bir rekor kırarak neredeyse her hafta 1 veya 2 futbolcusu sakatlandı kas yırtığı haberleriyle sarsıldı. Tam 12 futbolcusu kas yırtılması yaşadı. Holosko ve Eneramo sezon başı ameliyat oldu. Bütün bu sorunların yanında stadın temeli bir türlü atılamadı.