Türkiye eliyle Kürdistan!

AKP'den gündemi değiştiren ve kamuoyunu yönlendiren radikal çıkışlar geliyorsa bilin ki arka planda çok ciddi değişimler, milletten gizlenen hadiseler yaşanıyordur.

Kürtaj tartışmaları, kızlı-erkekli evlerin denetleneceği sözleri, iki ayyaş, reklam arası lafları derken şimdi de "90 yıllık enkaz" ve son olarak "AYM'nin kararını tanımıyorum" çıkışı...

Zaten, Erdoğan'ın "Ben şimdi gidiyorum bu sözlerimden sonra ortalık bayağı bir çalkalanır" sözleri, organizasyonun nasıl planlandığını net bir şekilde gösteriyor.

Cumhuriyetin kurucu değerlerine saldırılması, AKP bilinçaltının dışavurumu gibi gözükse de; asıl hedefin kitleyi yönlendirme, gündemi saptırma amacı taşıdığı çok açık. Bir dönem Gülen cemaatinin yayın organları üzerinden yapılan Cumhuriyet ile uğraşma, Atatürk'e sataşma şimdi bizzat AKP'nin sözcüleri ve medyasıyla yapılıyor.

Arka planda neler oluyor

Türkiye'nin hemen yanı başında Irak'ın kuzeyinde ciddi bir çalışma var. Bu çalışmanın temelleri 1991'de ABD'nin Körfez müdahalesiyle atılmış, Özal ve o zamanki Türk basınının üstün gayretleri ile Kuzey Irak diye bir yer varmış gibi gündeme getirilip, Irak'ın bütünlüğü bozulmuştu.

Barzani'ye teslim edilen Irak'ın kuzey bölgesi, 2003 yılında ABD'nin Irak'ı işgali ile perçinlenmiş, buralarda yetiştirilen ve silahlandırılan PKK'lılar Türkiye'ye gönderilmişti.

Bu yapı AKP ve ABD'nin desteğiyle bağımsız bir devlet olma yolunda adım adım ilerliyor. ABD'de 8 Kasım 2016'da yapılacak Başkanlık seçimlerinden sonra Barzani'nin ilk amacı bağımsızlık referandumuna gitmek olacak. 2003'ten bu yana tapu kayıtlarıyla, terör yöntemiyle halkı sindirip, bölgenin demografik yapısını değiştiren peşmerge Irak'tan tamamen ayrılıp, başında Barzani'nin olduğu bir bağımsız Kürt devletini ilan etmek istiyor. Hatta referandum giderleri için 30 milyon dolarlık bütçe oluşturulma çalışmaları şimdiden başlamış durumda.

Edindiğimiz bilgilere göre Tayyip Erdoğan Türkiye'de başkanlık sistemine geçilmeden, Barzani'nin olası bir Kürt devleti ilanını istemiyor. Eğer Barzani Türkiye'de başkanlık seçiminden önce referandumu yapar ve bağımsızlığını ilan ederse bu durum Erdoğan'ın başkanlık seçim kampanyasına ciddi bir darbe vurabilir. Muhalefet partileri de Erdoğan'ı "hemen yanı başında Kürt devleti ilan ettirdin" söylemi üzerinden kampanyalarını kurgulayabilirler. Tüm bunları hesaba katan Erdoğan ve ekibi de Barzani'nin hem ABD'deki seçimleri hem de Türkiye'deki başkanlık referandumunu beklemesini istiyor.

AKP'nin Barzani hayranlığı

Bingöl'de açılış konuşmasını Kürtçe, Zazaca ve Türkçe yapan Başbakan Davutoğlu'nun başında olduğu bir dış politikanın, bağımsız Kürt devleti fikrine sıcak bakması hiç de uzak bir ihtimal değil...

Neden mi?

Yakın zamanda AKP-peşmerge ortaklığında ilk aklımıza gelen olayları kısaca hatırlamak gerekirse;

- AKP kongresine onur konuğu olarak davet edilen Barzani için tribünlerden "Türkiye seninle gurur duyuyor" sloganları atıldı.

-Barzani'nin Başbakan Davutoğlu ile görüşmesinde masaya Türk bayrağının yanında sözde Kürdistan bayrağı konuldu (sonrasında Barzani'nin ilk durağı HDP'ydi).

- AKP, Barzani'ye teslim edilen Irak petrolünden almaya ve peşmergeyi zengin etmeye devam ediyor.

- Yıllardır düzenli ordu haline dönüşemeyen peşmergeyi eğitip, silahlandırabilmek için ABD ve Türkiye seferber olmuş durumda.

Önceki gün 5 bin peşmergenin daha ABD tarafından eğitileceği açıklanırken, yaklaşık 2 ay önce de TSK, eğittikleri peşmergelerin sayısını ve bu eğitimlerin hangi noktalarda gerçekleştiğini fotoğraflarıyla kamuoyuna övünerek paylaştı. 2 yıl kadar önce Peşmerge güçlerinin Türkiye toprakları üzerinden PYD'nin Ayn el-Arab'a (Kobani) geçip PYD'ye destek olmaları AKP'liler tarafından ballandıra ballandıra anlatılıyordu.

...

1-2 yıl içerisinde hemen yanı başımızda bağımsızlığını ilan eden bir Kürt devleti gördüğümüzde "bu da nereden çıktı" demeyelim. Çünkü bizi yönlendirdikleri tartışmaların arka planında kurdukları sistem tıkır tıkır işliyor!

 

Yazarın Diğer Yazıları