Türkiye Futbol Federasyonu'ndan ortalığı karıştıracak korona kararı. Süper Lig için skandal iddia

Türkiye Futbol Federasyonu'ndan ortalığı karıştıracak korona kararı. Süper Lig için skandal iddia
Türkiye Futbol Federasyonu ile Kulüpler Birliği yaptığı toplantının ardından tarihi bir karara imza atmak üzere olduğu iddia edildi. İddiaya göre, bugüne dek sadece Ziraat Türkiye Kupası’nda uygulanan 'Oyuncu sayısı Covid-19 nedeniyle 14’ün altına inerse karşılaşmaya çıkamayan takım hükmen mağlup sayılacak’ maddesinin Süper Lig’de de yürürlüğe girmesi konusunda görüş birliğine varıldı.

Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre, TFF ve kulüpler, bugüne dek sadece Ziraat Türkiye Kupası maçlarında uygulanan ‘A takım listesindeki oyuncu sayısı Covid-19 nedeniyle 14’ün altına inerse müsabaka ertelenmeyecek; karşılaşmaya çıkamayan takım hükmen mağlup sayılacak’ maddesinin, Süper Lig’de de uygulanması konusunda görüş birliğine vardı.

14 OYUNCU ÇIKMAZSA TAKIMLAR MAĞLUP

Maça çıkaracak en az 14 oyuncusu olmayan takımlar böylece yenik sayılacak. TFF ile kulüplerin anlaşmaya vardığı değişiklik kesinleşirse erteleme yapılmayacak; maça çıkmayan takım 3-0 hükmen yenik ilan edilecek.

KARARA BAĞLANDIKTAN SONRA HAYATA GEÇMESİ BEKLENİYOR

Söz konusu düzenlemenin önümüzdeki günlerde TFF Yönetim Kurulu toplantısında görüşülüp karara bağlandıktan sonra hayata geçmesi bekleniyor.

BEŞİKTAŞ'TA VAKALAR ARTTI

Beşiktaş, Covid-19 testi pozitif çıkan futbolcu sayısının 8'e yükseldiğini açıkladı. Siyah-beyazlı ekipte pozitif vaka sayısı 8'e yükseldi. Beşiktaş Kulübü'nden yapılan açıklamada, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde teknik heyet, futbolcu ve görevli idari personele uygulanan Covid-19 test sonuçları sonunda biri kadro dışı bırakılan olmak üzere üç futbolcuda pozitif bulguya rastlandığı belirtildi.

Ligde bu sezon Atakaş Hatayspor’un, Büyükşehir Belediyesi Erzurumspor ve MKE Ankaragücü ile oynaması gereken maçlar, bordo beyazlı takımdaki Covid-19 vakaları nedeniyle ertelenmişti.