Stefan Kuntz kadrodaki tercihlerin sebeplerini açıkladı

Stefan Kuntz kadrodaki tercihlerin sebeplerini açıkladı
Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın teknik direktörlüğünü yapan Stefan Kuntz, Portekiz maçı aday kadrosunun açıklanmasının ardından konuştu.

Kuntz''un açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"Kadro seçimleri hakkında herkesin kafasında kadroyla ilgili görüşler var. Benim de onların hepsine saygım var bundan dolayı da belli konularda açıklama yapmayı düşündüm, bunun faydalı olacağını düşünüyorum. Enes Ünal hakkında herhalde fazla tartışmaya gerek yok. La Liga gol krallığında üst sıralarda bulunan bir isim. Deniz Undav ile Umut Bozok konusu bizi biraz zorladı. Seçimimiz, Umut''tan yana oldu. İkisi de golcü oyuncular. Kararımızı etkileyen şeylerden biri de Umut''un burada oynuyor olması oldu. Deniz''e kapı kapalı demek istemiyorum. Belki ilerleyen maçlarda aramızda olur."

"Dorukhan, çok iyi bir sezon geçiriyor. Abdullah Avcı''yla da fikir alışverişinde bulundum. Dorukhan''ın karakteri, oyun yapısı konularında da çok çok olumlu şeyler söylediler takım arkadaşları. Ben de kendisini davet ettim. Yusuf, iyi durumda. Deneyimli bir oyuncumuz, Portekiz maçında aramızda olmasını istedik. Bir noktada bir oyuncumuz bizimle olmazsa; bu, oyuncumuzun tekrar bizimle olmayacağı anlamına gelmiyor. Yusuf, bunun bir örneği."

"Kağıt üstündeki gerçekler var. FIFA sıralaması, Portekizli oyuncuların hangi kulüplerde oynadıkları gibi. Bunlar gerçekler ama maçlar sahada oynanıyor. Oyuncularımın ellerinden geleni yapacaklarından eminim. Bütün gücümüzü sahada göstereceğiz."