Cimbom Arena'da fırtına gibi "Es"ti

Cimbom Arena'da fırtına gibi "Es"ti
Bursaspor'a 6 gol atan Galatasaray dün de geçen hafta Fenerbahçe'yi deviren Eskişehir'i mağlup etti, maç fazlasıyla lider Kanarya ile arasındaki puan farkını 4'e indirdi. Aslan'ın golleri 6'da Burak Yılmaz, 32'de Chedjou ve 90+2'de Umut'tan geldi. Es Es i

Sultan Aslan... Vezir Eskişehir... Saray'ın muhteşem arenasında güç savaşı... 6 patlar Cimbom geçen hafta Bursa'yı yerle bir etti, lidere mesaj gönderdi: "Henüz lig bitmedi." Es Es, Fenerbahçe karşısında "Es"ti... Ertuğrul Sağlam yönetimindeki Kırmızı Şimşekler "Sağlam" adımlarla İstanbul'a geldi... Ya Aslan kükreyecek: Çekilin yoldan geliyor Sultan" Ya da Anadolu'nun yıldızı haykıracak: Bugün vezir Eskişehir... Galatasaray kazanırsa liderle arasındaki puan farkı maç fazlasıyla dört... Bir de Fenerbahçe, Sivas'ta takılırsa tüm sorunların üstünü ört! Eskişehirspor, Kanarya karşısında hem rakibine hem de kötü gidişine dedi ki: "Dur!" Öyleyse Arena'da Aslan'a tuzak kur;  böğründen vur! Evinde oynadığı 12 maçı da kaybetmeyen teknik direktör Roberto Mancini, şu besteyi söyledi: "Yıkılmadım ayaktayım" Cimbom'a karşı son 7 sınavını kazanamayan konuk tribünlerden yükselen türkü çok güçlü: "Eskişehir yaylaları serindir. Şu dünyanın dalgaları derindir. Eskişehir yaylasında ben kaldım. Nazlı yarın sevdasından usandım." 

Kıran kırana 2. yarı

Galatasaray maça fırtına gibi başladı... 6'da Hajrovic araya mükemmel bir pas attı, Burak Yılmaz kaleci ile karşı karşıya kaldı, ağları salladı: 1-0. 14'te Hürriyet enfes vurdu. Muslera aynı güzellikte uçtu. Topa parmaklarının ucuyla dokundu, çok önemli bir tehlikeyi savuşturdu. 17'de Burak, Boffin'i geçerken yerde kaldı, sarı-kırmızılılar penaltı beklerken hakem Cüneyt Çakır "devam" dedi. 28'de Sneijder'in 25 metreden kaleye gönderdiği topu kaleci Boffin son anda çıkardı. 32'de Sneijder'in soldan kullandığı serbest vuruşta Chedjou çok iyi yükseldi ve topu kafayla ağlara yolladı: 2-0. 53'te Jorguera, Muslera ile karşı karşıya kaldı, Uruguaylı file bekçisi mutlak bir golü önledi. 63'de Hajrovic vurdu, Boffin çıkardı. 64'te Necati altı pas içinde bomboş pozisyonda kafayı vurdu top auta çıktı. 90+2'de sahne alan Umut skoru yazdı: 3-0. Böylelikle Galatasaray, Eskişehirspor'u farklı devirdi ve maç fazlasıyla lider Fenerbahçe ile arasındaki puan farkını 4'e indirdi.

Sabri sevinirken kafasını yardı!

* Burak Yılmaz'ın golü sonrasında yaşanan sevinçte arkadaşlarıyla çarpışan Sabri'nin kafası yarıldı. Dün iyi bir futbol sergileyen sarı-kırmızılı oyuncu maça bandajla devam etti.
* Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, yeni transferler Telles ve Hajrovic'i ilk 11'de oynatırken Ontivero ile Burdisso'yu Eskişehir maçının kadrosuna almadı. Semih'in de grip olduğu öğrenildi. Sarı-kırmızılıların yedek kulübesindeki oyuncuların hepsi yerliydi.
* Galatasaray'dan sezon sonunda Amerika'nın Seattle Sounder takımına transfer olacağı iddia edilen Drogba bu konuda bir açıklama yaptı. Fildişi Sahilli futbolcu, sosyal medya hesabından takipçilerine şunları yazdı: "Son günlerde hakkımda birçok söylenti çıktı, ilgilenmiyorum bu ne ilk ne de son. Başarılar kazanmak ve  takımımda tarih yazmak için buradayım. Hiçbir şey beni hedeflerimden saptıramaz. Tüm taraftarlarımızla beraber sezon sonuna kadar kazanmaya devam edelim"
* Galatasaray'da sarı kart gören Chedjou cezalı duruma düştü. Sarı-kırmızılı oyuncu Antalya maçında yok.
* Mancini maçtan sonra şöyle konuştu: "Gelişme gösteriyoruz. Bu özellikle takım savunmasına da yansıyor. Yalnız ikinci yarıda 2-3 pozisyon verdik. Birbirimizden uzak oynadık. Muslera önemli toplar çıkardı."
* Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki rakibi Chelsea, Premier Lig'de Newcastle'ı 3-0 yendi.