Saray'dan Trump açıklaması

Saray'dan Trump açıklaması
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump arasında Japonya'nın Osaka kentinde gerçekleştirilen görüşmeye ilişkin Beyaz Saray'ın yaptığı açıklamanın ardından Cumhurbaşkanlığı da toplantıyla ilgili bir açıklama yayınladı.

Japonya'nın Osaka şehrindeki G-20 Liderler Zirvesi'nde gerçekleşen Erdoğan Trump görüşmesine ilişkin Beyaz Saray'dan gelen açıklamanın ardından Cumhurbaşkanlığı'ndan da konu ile ilgili açıklama geldi.

Yapılan açıklamada ise “Erdoğan ile Trump'ın görüşmede ikili ilişkiler ve Suriye'deki gelişmeler başta olmak üzere bölgesel meseleleri ele aldığı” belirtildi.

Cumhurbaşkanlığı, “Erdoğan’ın, ABD Başkanı Trump’la, stratejik ortaklığa zarar verebilecek çabalarla ilgili endişelerini paylaştığını, Türkiye’nin ulusal güvenliğinin gereklerini yerine getirme kararlılığını dile getirdiğini” de bildirdi.

Açıklamada “Görüşmede 75 milyar dolarlık ticaret hedefi yeniden teyit edilerek atılacak adımlar değerlendirilmiştir” ifadeleri yer aldı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump Japonya'nın Osaka kentinde gerçekleştirilen G20 Zirvesi sırasında bir araya geldi.