UEFA'dan Trabzonspor’a şok ceza: Avrupa’dan 1 yıl men edildi

UEFA'dan Trabzonspor’a şok ceza: Avrupa’dan 1 yıl men edildi
UEFA Trabzonspor'a finansal yükümlülüklere uymadığı gerekçesiyle Avrupa'dan 1 yıl men cezası verdi. UEFA'dan yapılan açıklamada cezanın mali kriterlerin sağlanamadığı için verildiği ve kriterlerin sağlanması durumunda cezanın kalkacağı belirtildi.

UEFA,  Trabzonspor’a Avrupa’dan bir yıl men edilmesine karar verdi.

Yapılan açıklamada bordo mavili ekibin finansal yükümlülüklerini yerine getirmemesi nedeniyle bu cezanın verildiği açıklandı.

UEFA, bordo-mavili kulübün 2016'da yaptığı finansal fair play anlaşmasının kurallarını ihlal ettiği, 15 Ekim 2019 tarihine kadar istenilen şartları yerine getirmemesi halinde 2020-2021 ve 2021-2022 sezonlarında UEFA organizasyonlarına katılım hakkı kazanması halinde bunlardan birinden men edileceği belirtmişti. Trabzonspor'un söz konusu tarihe kadar istenilen şartları yerine getirmesi halinde ise bu cezanın uygulanmayacağı kaydedilmişti.

AHMET AĞAOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

A Spor'a konuşan Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, "CAS'a gideceğiz. Kimse canını sıkmasın, kimse moralini bozmasın. Biz UEFA ile yaptığımız anlaşmanın tamamını yerine getirdik. Aşılamayacak bir sorun değil" şeklinde konuştu.