Ukrayna Sayıştay Başkanı Patskan'dan çağrı: Dış borcumuzu silin

Ukrayna Sayıştay Başkanı Patskan'dan çağrı: Dış borcumuzu silin
Ukrayna Sayıştay Başkanı Valeriy Patskan, ülkedeki Rus işgali nedeniyle ülkenin dış borcunun silinmesi için çalışmaları gerektiğini belirtti.

Patskan, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, Ukrayna’daki “devasa ölçekteki yıkımdan” bahsetti.

Başkan, “Bunu göz önünde bulundurarak, dış alacaklılarımızdan Ukrayna''nın borçlarını silmelerini talep etmek gerekiyor. Bugün itibariyle ülkenin dış borcu 1.6 trilyon grivna veya 57 milyar dolardan fazla. Uluslararası mali kuruluşlar, borç politikasını gözden geçirerek Ukrayna’nın borcunu sıfırlamalı” diye kaydetti.
Daha sonra Ukrayna Yüksek Şurası Mali, Vergi ve Gümrük Politikaları Komitesi Başkanı Daniil Getmantsev, ülkenin dış borcunun silinmesine gerek olmadığını, borcun sadece yeniden yapılandırılması gerektiğini savundu.

Getmantsev, Rada televizyonuna açıklamasında, “Sayıştay Başkanı’nın girişimi, onun kişisel girişimi ve ben, borçların silinmesini konuşabileceğimizi düşünmüyorum. (…) Hiç şüphesiz, borcun yeniden yapılandırılmasını konuşacağız, ama tüm borçların silinmesini talep etmeye ne bizim ne de partnerlerimizin ihtiyacı yok” ifadesini kullandı.