PTT’den Cumhuriyet'in 100. yılına özel pul: 29 Ekim'de tedavülde Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, PTT tarafından Cumhuriyet'in 100. yılına özel olarak tasarlanan pulların 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda tedavüle gireceğini bildirdi.
Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı Metrosu bir yılda 9 milyon yolcuya hizmet verdi Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Pendik (Tavşantepe)-Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattı'nın 1 yılda yaklaşık 9 milyon yolcuya hizmet verdiğini bildirdi.
Bakan Uraloğlu, Irak'ta mevdikaşı Sadavi ile "Kalkınma Yolu Projesi"ni görüştü Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Irak'ta mevkidaşı Rezzak Muheybes es-Sadavi ile "Kalkınma Yolu Projesi"ni görüştü.
Türkiye'de genişbant internet abone sayısı 93,1 milyona ulaştı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yılın ilk yarısı itibarıyla genişbant internet abone sayısının 93,1 milyona ulaştığını bildirdi.
Hızlı tren hizmeti alan il sayısı 52'ye çıkacak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "2053 net sıfır emisyon hedefimizle, kara yolu taşımacılığını yüzde 72'den yüzde 57'ye düşürmeyi, demir yolu yük taşımacılığını da yüzde 5'ten yüzde 22'ye çıkarmayı planlıyoruz." dedi.
Ağustosta hava yolunda yaklaşık 25 milyon yolcuya hizmet verildi Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, ağustosta havalimanlarında 24 milyon 689 bin 743 yolcuya hizmet verildiğini belirterek, "8 ayda 143 milyon 359 bin 903 yolcu hava yolu ile seyahat etti." ifadesini kullandı.
Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı'nın açılış tarihi belli oldu (03 Eylül 2023) Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-İzmir arasında seyahat süresini 3,5 saate düşürecek hızlı tren hattının, 1 yıl erken bitirilerek, 2027 yılında hizmete gireceğini açıkladı.
Deprem bölgesinde can güvenliği tehdidi devam ediyor. CHP’li isim Bakan Uraloğlu’na seslendi Deprem bölgesinde onarımı tamamlanmayan yollar vatandaşın can güvenliğini tehdit ediyor. Bölgeye giden CHP'li Abdurrahman Tutdere, vatandaşı bekleyen tehlikeyi dile getirerek Bakan Uraloğlu’na seslendi.
OECD'den Avrasya Tüneli'ne "Çevreci Ödülü" Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Bu ödül, projemizin çevreye duyarlılığını ve gelecek nesillere bırakılacak sağlam bir altyapıyı temsil ettiğinin bir göstergesidir.” ifadesini kullandı.
Çamlıca Kulesi'ni ziyaret edenlerin sayısı 1,2 milyona ulaştı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Çamlıca Kulesi'ni ziyaret edenlerin sayısının bu ay itibarıyla 1 milyon 196 bine ulaştığını bildirdi.
Taşıma sektörünün e-Devlet'te yapacağı işlemlerde indirim limitleri artırıldı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, kara yolu taşıma sektörünün e-Devlet üzerinden yapacağı işlemlerde indirim limitlerini artırdıklarını, 32,854 liraya kadar olan işlemlerde yüzde 5 indirim uygulanacağını bildirdi.
Boğazlardan gemi geçişinde zamlı tarife yarın başlıyor. Resmen açıklandı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, boğazlardan geçiş ücretinin yarından itibaren net ton başına 4,42 dolar olarak uygulanacağını bildirdi.
Kurban Bayramı ve yaz tatili öncesinde trenlerde yeni düzenleme Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kurban Bayramı ve yaz tatili öncesinde yolcu taleplerinin karşılanması için trenlerde 24 bin 472 kişilik kapasite artışına gidildiğini, biletlerin yarından itibaren satışa çıkacağını bildirdi.
Abdülkadir Uraloğlu kimdir? Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu hangi görevlerde bulundu? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 3 Haziran Cumartesi günü mecliste yemin ederek yeni kabine üyelerini açıkladı. Buna göre Abdülkadir Uraloğlu Ulaştırma ve Altyapı Bakanı oldu. Peki, Abdülkadir Uraloğlu kimdir? Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu hangi görevlerde bulundu?