Üniversite öğrencisi Ali Babacan'a dert yandı. 18 bin liralık bilgisayar aldım. 10 bin lirası bilgisayar 8 bin TL'si vergi

Üniversite öğrencisi Ali Babacan'a dert yandı. 18 bin liralık bilgisayar aldım. 10 bin lirası bilgisayar 8 bin TL'si vergi
DEVA Partisi’nin esnaf ziyaretlerinde Genel Başkan Ali Babacan’la karşılaşan bir üniversite öğrencisi yaşadığı sıkıntıları anlattı.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın esnaf ziyareti sırasında karşılaştığı bilgisayar mühendisliği okuyan bir üniversite öğrencisinin bilgisayar fiyatları ve vergileri hakkındaki konuşmaları dikkat çekti.

Birinci sınıf öğrencisi olan ve yaşadığı ekonomik sıkıntıları anlatan öğrenci, “Şimdi gençliğimi yaşayamıyorum, geleceği yaşayabilecek miyim onu da düşünüyorum” diyerek sitem etti.

“GENÇLİĞİMİ YAŞAYAMIYORUM”

Genç öğrencinin “10 ay biriktirdiğinizde dönemin en iyi bilgisayarını alabiliyorsunuz 2 bin TL''ye. Şimdi 6 bin 500 TL''ye bilgisayar alamıyorsunuz. Ben bilgisayar mühendisiyim, orta derece bir bilgisayar aldım. 18 bin liraya aldım 10 bin lirası bilgisayar. Geri kalan 8 bin TL''si vergi olarak.

Ben 10 bin TL biriktirdim sonra da devlete olan vergi biriktirdim. Tablo bu işte…

Başkanım bir üniversite öğrencisinin bir kafede oturup kahve içmesi lükslük değildir. Bence yani şu an bir kafede oturduğunuz zaman “sen lüksün” diyorsun. Yani insanlar öyle diyor. Ama yani bizim hayalimiz yurt dışına çıkabilmek. Yani kötü bir düşünce ama gitmek istiyorum neredeyse. Çünkü yok şimdi yaşayamıyorum gençliği, geleceği yaşayabilecek miyim onu da düşünüyorum. Bu karamsarlıkla gece 12''de yatağa yatıyorum vallahi 2''de uyuyabiliyorum. Nasıl iş bulacağız?” sözleriyle bilgisayar alırken yaşadığı durumları anlattı.

“BİZ İŞ BAŞINA GELİNCE ÇOK HIZLI TOPARLAR HER ŞEY”

Ali Babacan ise gence şu yanıtı verdi:

“Daha birinci sınıftasın ya inşallah mezun olana Kadar Türkiye''de çok şey değişir. Biz iş başına gelince de çok hızlı toparlar her şey. Sen moralini iyi tut. İnşallah o zamana kadar Türkiye düzelir. Zaten Bilgisayar Mühendisliği iyi bir meslek Türkiye''de de dünyanın her yerinde de önün açık inşallah.”

İlgili Haberler