"Üniversiteler fuhuş evleridir" diyen Ebubekir Sofuoğlu'na İYİ Parti İstanbul Gençlik Kolları’ndan çok sert yanıt

"Üniversiteler fuhuş evleridir" diyen Ebubekir Sofuoğlu'na İYİ Parti İstanbul Gençlik Kolları’ndan çok sert yanıt
Katıldığı özel kanalın canlı yayında "Üniversiteler fuhuş evleridir" diyen Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu'na İYİ Parti İstanbul Gençlik Kolları’ndan çok sert yanıt geldi.

Ebubekir Sofuoğlu'na İYİ Gençlik'ten sert yanıt

Akit TV'de katıldığı canlı yayında skandal ifadeler kullanarak "Üniversiteler fuhuş evleridir" diyen Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu'na toplumun her kesimin tepkiler yükseldi.

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan da Sofuoğlu hakkında işlem başlatıldığını açıklarken İYİ Parti İstanbul Gençlik Kolları’ndan çok sert yanıt geldi.

İYİ Parti İstanbul Gençlik Kolları’nın resmi hesaplarından “Kişi, kendinden bilir işi” adlı yazıda Sofuoğlu’nun sözlerine yanıt verilerek, “Ahlaki açıdan pürüzlü olan bu sözleriyle, ülkemizin gençlerini hiç ama hiç tanımadıklarını göstermiştir. Yaptığı cumhurbaşkanı atfıyla cumhurbaşkanı ile aynı düşünceye sahip olduklarını da belirtmiştir. Bu pürüzlü cümlelerden, günümüz gençlerinin seslerinin neden duyulmadığı da bir yönüyle anlaşılmıştır” denildi.

İYİ Gençlik İstanbul'dan yapılan açıklamanın tamamı şu şekilde:

“16.12.2020 tarihinde, Prof.Dr.Ebubekir Sofuoğlu, yerel bir televizyon kanalında yaptığı açıklamalarla utanç kaynağı olmuştur. Ülkemize ve istikbaline sahip çıkan, emek veren binlerce üniversiteli gencimizin çabalarını görmeyerek hatta yok sayarak sarf ettiği "üniversiteler neredeyse fuhuş evi, yakından biliyorum" sözlerini kınıyoruz, kabul etmiyoruz. Görülen o ki Sofuoğlu, gençlerimizin; kendisinin yakından aşina olduğunu belirttiği bir dünyada yaşadığını sanmış ve büyük yanılgılar içerisine düşmüştür. Ahlaki açıdan pürüzlü olan bu sözleriyle, ülkemizin gençlerini hiç ama hiç tanımadıklarını göstermiştir. Yaptığı cumhurbaşkanı atfıyla cumhurbaşkanı ile aynı düşünceye sahip olduklarını da belirtmiştir.

"SİZ DOĞRU YERLERDE OLDUĞUNUZDAN EMİN MİSİNİZ?"

Bu pürüzlü cümlelerden, günümüz gençlerinin seslerinin neden duyulmadığı da bir yönüyle anlaşılmıştır. Bu zihin yapısına sahip kişilerin üniversitelerden, eğitim dünyasından kati suretle uzaklaştırılması, gençlerin eğitim hayatı ve geleceği için büyük önem taşımaktadır. Kendi ülkesinde yaşayan gençleri tanımayanların, onların dertlerini de görüp tanımayacağını bir kez daha görmüş olduk. Kişi kendinden bilir işi felsefesinden de yola çıkacak olursak, gençlerin dertlerini bilme işi onlardan çok uzaklarda... Eğitim kurumlarında... Üniversitelerde... Biz okullarımızdayız, üniversitelerimizdeyiz, doğru yerdeyiz de siz doğru yerlerde olduğunuzdan emin misiniz?”

epdbvjrxeaaukla.jpg

İlgili Haberler