Ünlü İngiliz dizisinden Türklere yönelik skandal ifadeler!

Ünlü İngiliz dizisinden Türklere yönelik skandal ifadeler!
Ünlü İngiliz dizisi Collateral’de Türklere ve Türkiye’ye yönelik kullanılan ifadeler ve Türklerin insan kaçakçısı olarak gösterilmeleri tepkilere neden oldu.

TOLGA ŞAHİN/ YENİÇAĞ

İngiliz BBC kanalında yayınlandıktan sonra dijital yayıncılık platformu Netflex’te de yayınlanan Collateral isimli dizi de “Onlar kasaptır” ve “Kırıkkale dünyanın en berbat yeri. Her sabah uyandığımızda Türkiye’de olmadığımız için şükrediyoruz” ifadelerinin kullanılması ve Türklerin insan kaçakçısı olarak gösterilmeleri tepkilere neden oldu.

İNSAN KAÇAKÇISI TÜRKLER

Pizzacı’da çalışan Irak göçmeni Abdullah adlı bir gencin öldürülmesi ve katilin dedektif Kip Glaspie ve ekibi tarafından aranmasının konu alındığı dizi de Abdullah, kız kardeşleri Fatıma ve Monayla birlikte insan kaçakçılığı yapan bir çete tarafından İngiltere’ye getiriliyor. Sonrasında ise çetenin liderinin ismini öğrenmesi üzerine Abdullah öldürülüyor. Çete ise, Mehmet Akman, Burhan Demir ve Berna Yalaz isimli Türklerden oluşuyor.

DÜNYANIN EN BERBAT YERİ

Bu çetenin üyesi olan Berna, MI6 Ajanı ile konuştuğu bir sahnede, “Yanlış anlama, kasaptır onlar. Ama beraber büyüdük, bana o yüzden güveniyorlar. Çocukluğumuz Kırıkkale’de geçti. Dünyanın en berbat yeri. İngiltere’ye hep beraber geldik. Her sabah uyandığımızda Türkiye’de olmadığımız için şükrediyoruz” ifadelerini kullanıyor.

collateral-turkler.jpg

(Soldan Sağa; Mehmet Akman, Berna Yalaz, Burhan Demir)