Ünlü oyuncuların ayda 8 kilo verdiği diyet yöntemi ile siz de fazla kilolarınızdan çok kısa sürede kurtulabilirsiniz!

Ünlü oyuncuların ayda 8 kilo verdiği diyet yöntemi ile siz de fazla kilolarınızdan çok kısa sürede kurtulabilirsiniz!
Sirt Food diyeti, kilo vermek isteyenlerin son dönemde tercih ettiği popüler seçeneklerden. Sirt Food diyeti genel olarak yağ yakımını hızlandırır ve protein kaybetmeden kısa zaman içinde kilo vermenizi sağlar. Sirt Food diyetinin ne olduğunu, içeriğini, yiyeceklerin nasıl uygulanacağını sizler için yazımızda derledik.

Sirt Food ya da Sirtuin diyeti, dünyaca ünlü İngiliz şarkıcı Adele''in 45 kilo vermesine yardımcı olan diyet olarak adını duyurdu. Temel olarak sirtuin proteinlerini harekete geçirerek yağ yakmanızı sağlayan diyet, protein ve kas kaybı yaşamanızı da önler. Yaşam biçimi haline getirebileceğiniz Sirt Food ile zorunlu diyet yapmadan da kilo verebilirsiniz. Sirt Food diyetinin kilo vermek dışında başka olumlu yönleri de bulunur. Sirt Food diyeti iştahınızı baskılamanız, iltihaplanmanın önüne geçmeniz, bağışıklık sisteminizi güçlendirmeniz ve kalıcı kilo vermenize olanak tanır.

SİRT FOOD DİYETİ NASIL UYGULANIR?

Sirt Food diyeti 21 günlük süre içinde iki aşamada uygulanır. Diyetten tam verim alabilmek için gün içerisinde bol miktarda su tüketmeniz ve hareketli olmanız da önerilir. Sirt Food diyetinin ilk aşaması 7 günden oluşur. Bu 7 günün ilk 3 gününde 1000 kalori sınırı bulunur. Böylece vücudunuzu diyete alıştırmak amaçlanır. Giriş aşaması olan bu adımda 1000 kalori sınırını aşmamak gerekir. İlk 3 gün 1 ana öğün ve 2 yeşil sebze suyundan oluşur. Yeşil çay, maydanoz, kereviz ve limon sularını içebilirsiniz. Birinci aşamayı oluşturan diğer günlerde ana öğün sayısı ikiye çıkar. Yeşil sebze suyu yine günde 2 kez içilir ve 1500 kalori miktarının alınması gerekir.

Sirt Food diyetinin ikinci aşaması ise 14 günlük süreden oluşur. Diyetin ikinci aşamasında herhangi bir kalori sınırı bulunmaz. Bu aşama Sirt Food diyetine alışma sürecine başladığınız ve yaşam şeklinize dönüştürdüğünüz dönem olarak kabul edilir. Bu zaman diliminde öğün sayısı üçe çıkar. Öğünler aynı zamanda Sirt Food diyetini oluşturan besinler ile desteklenir. Gün içerisinde en az 1 Sirt Food içeceğinin de tüketilmesi gerekir.

SİRT FOOD''DA YOĞUN OLARAK KULLANILAN BESİNLER

l Çilek, saf bitter çikolata

l Portakal, greyfurt, mandalina

l Orman meyveleri

l Şeftali

l Kırmızı şarap

l Yeşil çay

l Soğan

l Kereviz

l Roka, maydanoz

l Zerdeçal

l Beyaz lahana

l Ceviz

l Kapari

l Kara buğday

İlgili Haberler