Uşak Banaz Doğa Dostu 46'lılar Kulübü Çevreyi Koruma Derneğinden örnek davranış

Uşak Banaz Doğa Dostu 46'lılar Kulübü Çevreyi Koruma Derneğinden örnek davranış
Doğa Dostu 46'lılar Kulübü Çevreyi Koruma  Derneği Başkan hayvanlara sahip çıkmak adına köylerin ve ilçe esnafının katkılarıyla yemleme yaptı.

Hüseyin Demir / Yeniçağ - Uşak

Doğa Dostu 46''lılar Kulübü Çevreyi Koruma  Derneği Başkanı Halil Sarığöz Banaz halkı ve köylerinden topladığı Yem ve Samanları 1700 rakımlı Bulgaz Dağı''na Uşak Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü aracı ve Banaz Orman İşletme Müdürlüğü araçları ile yemleme yaptı.

Dernek Başkanı Sarıgöz "Doğa hayvanlarına sahip çıkmak adına her yıl 2 üç kez köylerimizin ve ilçe esnafımızın katkılarıyla bu yemlemeyi yapıyoruz. Bulgaz Dağı''ndaki Geyik, ceylan, Yaban domuzu Tavşan  ve kuşlara  yaban hayvanlarına sahip çıkıyoruz destekleri için Banaz Belediye Başkanı Zafer Arpacı, Banaz İYİ PARTİ ilçe başkanı İdris Gündüz,  Ahat Köyü Muhtarı Özhan Uğuz, Düzkışla muhtarı Recep Şimşek, Çöğürlü Köyü Muhtarı Şahin Güneş, İbrahim Gündüz, Mehmet Dalkıran, Hasan Çallı, Ali Demirayak, Hasan Yılmaz, Halil Çakıcı, Burak Bulut, Ramazan Çakıcı, Ramazan Duman, Mehmet Koca ve destek olanlara teşekkür ediyorum " ifadelerini kullandı.

Konuyla ilgili görüşünü bildiren Uşak Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürü Hüseyin Tekin "Bugüne kadar 2750  kg yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı. Bugün de D.D.K.K Derneği''nin yemlemesinde 750 kg civarında sayarsak 3500 kg toplamda yem bırakılmış oldu. Ağır geçen kış şartlarında vatandaş ve kurumumuz olarak yaban hayatına desteklerimiz devam edecek. Uşak''ta Avcılık olarak da avcılarımız kurallara uymakta ve nüfusumuza oranla belgeli avcı sayımız üst sıralarda yer almakta olup  pullarını alarak av yapmaktadırlar. Uşak hakkı avcıları doğaya destek veriyor " dedi.