Murat Yetkin ‘’Sayıştay’ın geleceğinden endişe etmeye başladım’’

Murat Yetkin ‘’Sayıştay’ın geleceğinden endişe etmeye başladım’’
Gazeteci – Yazar Murat Yetkin TV5’de Hasan Basri Akdemir ile Mustafa Deniz’in sunduğu 4.Güç programında iktidar ve muhalefetin son dönemde attığı adımları, cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışmalarını, güçlendirilmiş parlamenter sistem önerilerini ve Sayıştay raporlarını değerlendirdi.

Murat Yekin ayrıca HDP’nin tutum belgesinde herhangi bir ittifakı işaret etmemesi sebebiyle “AK Parti’nin MHP’ye rağmen HDP’ye yönelik bir hamlesi olur mu” sorusuna “Olabilir, olması beklenir zaten” dedi. Sayıştay raporları sonra Sayıştay’ın durumundan endişe ettiğini de dile getirdi.

Murat Yetkin’in TV5’te yaptığı açıklamaların öne çıkan başlıkları şöyle,

“Cahit Özkan’ın çıkışı çok iddialı. Bu bile “merak etmeyin hiçbir şey olmayacak” endişesini gösteriyor”

CHP ile İYİ Parti arasında koordinasyon var ve bu koordinasyonla hareket ediyorlar. Özellikle Ağustos başından itibaren hem Kılıçdaroğlu’nun hem Akşener’in birbiri ardına değişik konularda- bazen konularda birleşiyor- böyle hamleler yapılması aslında Cumhur İttifakı’nın savunma pozisyonuna geçmesine neden oluyor. Asgari ücretin belirlenmesinden tutun da Kürt sorununa kadar muhalefetin inisiyatifiyle ilerleyen bir süreç içindeyiz. Muhalefet birden atak yapmıyor, belki o atağı yapmaya hazır değil. Çünkü Millet İttifakı diye sadece iki parti var diğerleriyle de görüşmeler sürüyor. Saadet Partisi, Demokrat Parti, Gelecek Partisi, Deva Partisi bunların bir sonuca ulaştığını ya da ulaşmakta olduğunu henüz görmüyoruz. Bu partilerin hepsi de diyor ki seçim sürecine girelim, ondan sonra bir karar verelim. Onlarda tabii siyasi parti olarak kendi geleceklerini ve varlıklarını azami ölçüce siyasi çıkarları doğrultusunda sağlamaya çalışıyorlar. Çok bilinmeyen bir denklemle karşı karşıyayız, bu denklem AK Parti ile MHP arasındaki az öncede verdiniz; Cahit Özkan’ın çıkışı çok iddialı “ilelebet, son nefesimize”  kadar diye. Siyasette çok gördük bu tür demeçleri, çok haberini yaptık. Bu bile “merak etmeyin hiçbir şey olmayacak” endişesini gösteriyor. Geçmişte de böyle olmuştur. Bu ilk defa gördüğümüz şeyler değil bir endişe olmasa bu kadar bağlayıcı gibi görünen, keskin çıkışlar olmaz.

Temel Karamollaoğlu''nun söylediği bir şey önemli,

Burada geçenlerde Temel Karamollaoğlu''nun söylediği bir şey önemli diyor ki, "iktidar değişse de ben artık manevi değerlerden, kazanımlardan geriye dönüş olacağını zannetmiyorum." Burada herhalde bu başörtüsü, türban meselesinden bahsediyor. İşte kız öğrencilerin okullara, işe alınmamasına varan şeylerden söz ediyor. "Bir daha olacağını zannetmiyorum" diyor. O şekilde kendince bir teminat vermek istiyor. O teminatı da Milet İttifakı adına değil hani Erdoğan''ın biraz da Bahçeli''nin "biz gidersek ne olur, başınıza neler gelir tekrar biliyor musunuz"  korkutmaları.

Sayıştay’ın geleceğinden de endişe etmeye başladım

Bir grupta bu korkutma etkisi altında kitle var ama o kitlenin de ciddi bir kısmı benim hep “Ak Elitler” dediğim yani iktidarının nimetlerinden fazlasıyla faydalanan bir azınlık var. Böyle birkaç maaş alanlar, bilmem işte şimdi Sayıştay raporuyla ortaya çıkan Sayıştay’ın geleceğinden de endişe etmeye başladım. İktidar Sayıştay’ın faaliyetlerini daha da kısıtlamaya çalışırlarsa şaşırmayacağım. Çünkü pek çok bu yolsuzluk hani arsızlık diyeceğim artık bu raporlarla ortaya çıkmaya başladı son dönemlerde dikkatiniz çekiyorsa bu da herhalde çok mutlu etmiyordur iktidarı. Ne güzel Sayıştay bizim atadığımız adamları neler yaptığını ortaya çıkarıyor diye mutlu mu oluyorlardır emin değilim yani.

Murat Yetkin: AK Parti’nin HDP hamlesi olur

Mustafa Deniz’in "AK Parti’nin MHP’ye rağmen HDP hamlesi olur mu" sorusuna Gazeteci Murat Yetkin: Olabilir. Olması beklenir zaten Mithat Sancar’ın söylemlerinde orada da hiçbir ittifaka kendisini bağlamadan iki tarafa da bir çağrı var. Burada siz de vurguluyorsunuz HDP’nin yeni tutumunda ne kadar istikrarlı olacağıdır. Kandilin muhtemel dönüşlerinden, uyarılarından, çıkışlarından ne kadar etkilenip etkilenmeyeceğidir. Burada herkes birbirine sadece HDP için söylemiyorum herkes birbiriyle samimiyet testi içinde, herkes birbirinin samimiyetini anlamaya çalışıyor. Bütün partilerin Kürt sorunu yoktur diyen MHP’nin bir tek itirazı var Meclis’te konuşulması mesela AK Parti’nin de Meclis’te konuşulmasın diye bir tutumu yok, onların sadece “biz bunu bitirdik zaten “ biz bunu bitirdik demek sadece PKK’nın güvenlik güçlerinin polislerin çabalarıyla eylemlerinin geriletilmesinden ibaret görmesi anlamına geliyor Kürt sorunu böyle olmadığını biliyoruz. 

İlgili Haberler