Usta tiyatrocu hayatını kaybetti

Usta tiyatrocu hayatını kaybetti
78 yaşındaki tiyatro oyuncusu Kaya Akarsu hayatını kaybetti. Acı kaybı Kültür ve Turizm Bakanlığı sosyal medya üzerinden yayımladığı mesajla duyurdu. Bazı televizyon programlarında sunuculuk da yapan Akarsu, aynı zamanda deneyimli bir seslendirme sanatçısıydı.

DHA’nın haberine göre, dizi ve filmlerde rol alan sanatçı Kaya Akarsu''nun 78 yaşında hayatını kaybettiği öğrenildi. Usta sanatçının vefat haberini T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı Twitter üzerinden yayımladığı mesajla duyurdu.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı''nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Tiyatro ve sinema sanatçısı Kaya Akarsu''nun vefatını üzüntüyle öğrendik. Merhuma Allah’tan rahmet; ailesine, sevenlerine ve tüm sanat camiamıza başsağlığı diliyoruz" ifadelerine yer verildi.

KAYA AKARSU KİMDİR?

1 Temmuz 1942 yılında doğan Kaya Akarsu, Ankara Devlet Konservatuvarı’ndan mezun olmasının ardından 1970 yılında Ankara Devlet Tiyatrosu’na girdi.

Kral Lear, Kafesten Uçan Kuş gibi oyunlarda çeşitli rollere can veren Akarsu, 1992 yılında Sanat Kurumu tarafından “En İyi Erkek Oyuncu” ödülüne layık görülmüştür.

Çeşitli sinema filmleri ve televizyon dizilerinde de oyunculuk deneyimi vardır. 1995 yıllında İstanbul Devlet Tiyatrosuna atandı.

Bazı televizyon programlarında sunuculuk da yapan usta oyuncu, tüm bunların yanı sıra deneyimli bir seslendirme sanatçısıdır. Harry Potter film serisinde Albus Dumbleodere karakterine sesiyle can vermiştir.