Uzayda çekilen ilk filmin yönetmeninden heyecanlandıran açıklama

Uzayda çekilen ilk filmin yönetmeninden heyecanlandıran açıklama
Geçtiğimiz günlerde uzayda ilk uzun metrajlı film çekildi. Filmin yönetmeni Klim Shipenko, gazetecilere heyecanlandıran açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz günlerde uzayda film çeken Rus ekip filmi tamamlamak için çalışmalarını sürdürüyor. Ekip, yönetmen Klim Shipenko, oyuncu Yulia Peresild ve astronot Anton Shkaplerov‘dan oluştu. 5 Ekim günü Uluslararası Uzay İstasyonu’na giden ekip, uzaydaki ilk uzun metrajlı filmi çekti.

“Vizor” adlı filmin çekimleri 12 gün sürdü. Filmde, istasyonda hastalanarak Dünya’ya geri dönemeyen bir astronotun gönderilen bir doktor yardımıyla tedavi süreci anlatılıyor. Film ekibinin Dünya’ya dönmesinden sadece birkaç gün sonra yönetmen, “Sırada Mars ve Ay var” dedi.

Soyuz MS-18 görevinin parçası olan ekip, geçtiğimiz Cumartesi günü Dünya’ya dönüş yaptı. Ekip, inişten hemen sonra ek sahneleri çekmeye devam etti. Bu arada, Rus yönetmen uzaydaki ilk uzun metrajlı filmi çekmesiyle dikkatleri üzerine toplamıştı. 

SIRADA AY VE MARS VAR

Reuters‘ın haberine göre, uzayda çekilen filmin yönetmeni Klim Shipenko, bir basın toplantısı düzenledi. Shipenko, gazetecilere Ay‘da ve hatta Mars‘ta bir devam filmi çekmeye istekli olduğunu belirtti.

Shipenko, basın toplantısında “Hazırız” mesajını verdi. Devamında ise, “Uzay sinemasının uzayda çekilmesi gerektiğine inanıyoruz. Ay’la ilgiliyse Ay’a gidelim, Mars’la ilgiliyse Mars’a gidelim.” dedi. Bu açıklaması ile bir kez daha dikkatleri üzerine çeken yönetmen, “Neden olmasın? Sinema neden stüdyoda çekilsin?” şeklinde konuştu.

Uzayda film çeken yönetmen, bazı zorluklardan da bahsetti. Uzay deneyiminin ona film çekmenin yeni yollarını öğrettiğini söyledi. Basın toplantısında, “Dünyada hayal ettiğim bazı sahneler tamamen farklı bir şekilde bir araya geldi. İnsanlar uzayda yüz yüze olabiliyor ancak biri baş yukarı, diğeri yatay. Kamera da farklı bir düzlemde olabiliyor.” dedi.

Uzaydaki çekimlerde 30 saatlik görüntü elde ettiklerini belirten Shipenko, “Yaklaşık 30 terabaytlık çekim yapıldı. Bu 30 küsur saate tekabül ediyor. Sanırım filmin kurgusundan sonra uzay çekimleri 25-30 dakika arasında olacak” diyerek projenin uzaydaki bölümleriyle ilgili bilgiler verdi. Shipenko ayrıca kendi projelerinden sonra dünyada sinemaya bakış açısının değişeceğini de savundu.  (ShiftDelete.Net - Hilal Bardakcı)

İlgili Haberler