Yağmurlar sele döndü Ege’yi hortum vurdu

Yağmurlar sele döndü Ege’yi hortum vurdu
Yağmurlar sele döndü Ege’yi hortum vurdu

İstanbul, İzmir, Antalya, Manisa ve Edirne’de kuvvetli yağış su baskınlarına yol açtı. Urla’da dev ağaçlar kırıldı,

İstanbul, İzmir, Antalya, Manisa ve Edirne’de kuvvetli yağış su baskınlarına yol açtı. Urla’da dev ağaçlar kırıldı, evlerin çatısı, kapı ve pencereleri uçtu.

 

Tüm yurdu etkisi altına alan yağmur bazı illerde hayatı felç etti. İstanbul’da bayramın ilk günleri etkili olan güneşli hava dün yerini yağmura bıraktı. Saat 03.00 sıralarında başlayan sağanak yağmur nedeniyle Zeytinburnu Ekrem Kurt Bulvarı üzerindeki rögarlar taştı. Bu yolda seyir halindeki araçlar su birikintisinde mahsur kaldı. İtfaiye ekipleri araçta bulunan 2 kişiyi halat yardımıyla kurtardı. İzmir’de Bornova Çamdibi Kamil Tunca Bulvarı üzerinde, zemininde yumuşamasıyla birlikte yaklaşık 1 metre derinliğinde krateri andıran çukur oluştu. Bulvarın bitişiğindeki Ziya Paşa Caddesi ve kaldırımda oluşan küçük çukurlar ise köstebek yuvasını andırdı. Urla ilçesinde sabaha karşı meydana gelen ve birkaç saniye etkili olan hortum hasara neden oldu. Özbek köyündeki bazı ağaçları da içine alan hortum nedeniyle köydeki ortaokulun çatısında hasar oluştu, 8 evin çatısı, kapı ve penceresi uçtu. Köy camisi ile civardaki bazı otomobiller de zarar gördü. Bölgedeki esnafın fark ederek etrafını kasalarla çevirmesi üzerine, olası bir kaza yaşanmadı.

 


İtfaiye kurtardı
Manisa’da şiddetli yağış ve fırtına sebebiyle Ortaköy’de 223 metrelik bayrak direği düğün salonu çatısına devrildi. Muğla’nın Ortaca ilçesine bağlı turistik Sarıgerme köyünde hortum meydana geldi. Antalya’da sağanak nedeniyle yollar göle döndü. Bazı sürücüler araçlarına iterek çıkarmaya çalışırken bazıları da çekici ve itfaiye yardımıyla aracını sudan çıkarabildi. Şiddetli yağmur nedeniyle çok sayıda ev ve iş yerini de su bastı. Kentte metrekareye 60 kilogramdan fazla yağmur düştüğü tahmin ediliyor. Etiler Mahallesi 829 Sokak’ta ise bir sitenin bahçe duvarının çökmesi nedeniyle çevredeki evleri su bastı. Yan binada bulunan otoparktaki araçların üze-rine duvarın göçmesi nedeniyle de maddi hasar meydana geldi. Ayrıca, şiddetli yağmur nedeniyle mahalle aralarında oluşan çukurlara çok sayıda araç düşerek maddi hasarlı kazalar meydana geldi.