Van’da 4.9 büyüklüğünde deprem. İlk görüntüler geldi

Van’da 4.9 büyüklüğünde deprem. İlk görüntüler geldi
Van'ın Tuşba ilçesinde, AFAD verilerine göre 4.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem çevre illerden de hissedildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, Van Gölü’nde bugün saat 00.46’da, yerin 7.62 kilometre derinliğinde 4.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem Van’ın yanı sıra Bitlis, Ağrı, Iğdır ve diğer illerden de hissedildi.

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü de Van Gölü’ndeki depremin büyüklüğünün 5.0, derinliğinin ise 5 kilometre olduğunu kaydetti.

Söz konusu depremin ardından aynı bölgede 2.1 büyüklüğünde artçı bir deprem daha oldu.

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, AA muhabirine, merkez Tuşba ilçesinde yaşanan 4,9 büyüklüğündeki depremde ilk belirlemelere göre herhangi bir can ve mal kaybının olmadığını söyledi.

AFAD, jandarma ve 112 ekiplerinin bölgede araştırmalarını sürdürdüğünü dile getiren Bilmez, "Şu ana kadar bize ulaşan olumsuz bir durum söz konusu değil" dedi.

SOYLU''DAN AÇIKLAMA

Deprem sonrası sosyal medyadan açıklama yapan İçişleri Bakanı Soylu; "Van''da, saat 00.46''da gerçekleşen 4,9 büyüklüğünde #deprem''in ardından Valiliğimiz, AFAD ve 112 ekiplerine intikal eden herhangi bir olumsuz durum bulunmamaktadır. Ekiplerimiz tarafından saha taraması devam etmektedir. Vanımıza ve hemşehrilerimize geçmiş olsun." ifadelerini kullandı. (DHA- AA)

İLK GÖRÜNTÜLER GELDİ

Yaşanan deprem ilişkin bölgeden ve sosyal medyadan görüntüler de paylaşılmaya başlandı.

İlgili Haberler