Van’da içinde 40 kaçak göçmenin bulunduğu araca ateş açıldı. Valilikten açıklama

Van’da içinde 40 kaçak göçmenin bulunduğu araca ateş açıldı. Valilikten açıklama
Van'da kaçak göçmen taşıyan araç 'dur' ihtarına uymayınca emniyet güçleri tarafından ateş açıldı. Olayda bir göçmen hayatını kaybederken 12 göçmen de yaralandı. Van Valiliği'nden konuyla ilgili açıklama geldi.

Van’ın Saray ilçesi kırsalında jandarmanın ‘dur’ ihtarına uymayıp kaçan şüpheli minibüsün tekerlerine açılan ateş sonucu 1 göçmen hayatını kaybederken, 12 kişi yararlandı.

Van Valiliği’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Saray İlçesi Koçbaşı-Turan Mahalleleri istikametinden Karahisar Mahallesine seyir halindeki şüpheli araç, ‘dur’ ihtarına uymayıp jandarma personelinin üzerine doğru sürdüğü aracın durdurulabilmesi amacıyla, aracın lastiklerine ateş açılmıştır.

İÇERİSİNDE 40 GÖÇMEN VARDI

Lastikler patlatılmak suretiyle araç durdurulmuştur. Aracın göçmen kaçakçılığında kullanıldığı ve içerisinde 40 düzensiz göçmen olduğu tespit edilmiştir.

Meydana gelen olayda seken kurşunlardan bir göçmen maalesef hayatını kaybetmiş, 12 düzensiz göçmen ise hafif şekilde yaralanmıştır. Olaydan sonra kaçan Göçmen kaçakçısı ve aracın şöförüne yönelik yakalama çalışması devam etmektedir.

Yaşanılan üzücü olayla ilgili olarak ilgililer hakkında adli ve idari soruşturma başlatılmıştır."

İlgili Haberler