Van'da öğretmen ve öğrenciler için yeni yasaklar

Van'da öğretmen ve öğrenciler için yeni yasaklar
Van'da, bazı okullarda korona virüs salgınına ilişkin tedbirlerinin ihlal edilmesi üzerine öğretmen ve öğrenciler için yeni kısıtlamalar getirildi. İl Hıfzıssıhha Kurulu, velisi pozitif çıkan ya da izolasyonda olan öğrencileri okula gelmeleri ve öğretmenlerin toplu yemek yemeleri yasaklandı. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca''nın açıkladığı vaka oranı haritasında mavi kategoride olan ''düşük riskli iller'' arasında yer alan Van''da okullar, kontrollü olarak açılırken, bazı okullarda tedbirlere uyulmadığı tespit edildi. 

Van Valiliği tarafından yapılan açıklamada, özellikle okullarda kurallara dikkat edilmesinin önemi vurgulanırken, İl Hıfzıssıhha Kurulu''nun yeni kararlar aldığı belirtildi. Korona virüs salgınıyla mücadele kapsamında, tedbirlerin devam etmesi gerektiği ifade edilen açıklamada maske, mesafe ve hijyen kurallarına dikkat edilmesi istendi.

İl Hıfzıssıhha Kurulu''nca alınan kararla öğretmenlerin okullarda ve özellikle öğretmenler odasında bir araya gelerek, toplu halde yemek yemelerine yasak getirildi. Uymayanlar hakkında İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı gereği adli ve idari ceza uygulanacağı bildirildi.

Öte yandan öğrenci ve velileri ile ilgili de karar alındı. Velisinin test sonucu pozitif çıkan ya da izolasyonda olan öğrencilerin okula gelmeleri yasaklandı. Bu karara uymayanlara adli ve idari yaptırım uygulanacağı belirtildi.